TĂRICEANU, după ce IJ a decis că a adus atingere independenței justiției: Cenzură. Votul nu poate fi impus

| 20 mar, 20:13

Președintele Senatului a reacționat după ce Inspecția Judiciară, sesizată de Consiliul Superior al Magistraturii, a decis că acesta a adus atingere independenței justiției, prin declarațiile cu privire la votul din Senat în cazul lui Varujan Vosganian.

Potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu, raportul Inspecției Judiciare este „cenzură” și le amintește juriștilor din cadrul CSM/IJ că votul din Parlament nu poate fi impus de nicio instituție. „Votul din Senat, ca urmare a cererii procurorului general, este parte a unei proceduri obligatorii și nu inițiativa mea în calitate de președinte, iar votul senatorilor nu poate fi unul imperativ. Prin urmare, criticile mele la adresa procurorului general Tiberiu Nițu, nu sunt opinii personale, așa cum în mod eronat se menționează în Raportul Inspecției Judiciare”, a declarat Tăriceanu, prin intermediul unei declarații politice.

„Încercarea de a cenzura sau limita în orice fel acest drept fundamental din către CSM este un semn rău, de prost augur, care denotă o înţelegere defectuoasă atât a rolului instituţiei CSM cât şi mai ales a Parlamentului”, a mai spus președintele Senatului.

Tăriceanu a mai declarat că votul parlamentarilor nu poate fi impus, afirmând că CSM cenzurează libera exprimare.

„Îmi permit cu acest prilej să formulez un punct de vedere personal generat de preocuparea profundă a opiniei publice legată de următoarea întrebare: de ce au stat în nelucrare atâtea dosare la Ministerul Public și DNA atâția ani, ca acum să asistăm la o adevărată explozie ? Nu am căderea să dau lecții CSM, dar cred că în loc să încerce fără sorți de izbândă să cenzureze libera exprimare referitoare la activitatea Ministerului Public și a DNA, ar fi cu adevărat în folosul prestigiului și încrederii oamenilor în Justiție ca Inspecția Judiciară a CSM să răspundă la întrebarea de mai sus”, se mai arată în declarația lui Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ