Tăriceanu: România riscă să rămână o țară care performează slab

| 07 oct, 15:49

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat dorește să promoveze o logică a dialogului, subliniind că, în situația în care există preocupare numai pentru "probleme politice mărunte și pe termen scurt", atunci România riscă să rămână o țară care să performeze slab.

"Dacă noi, la nivelul liderilor politici, nu vom discuta serios problemele legate de dezvoltarea și progresul României, așa cum vreau să fac astăzi cu colegii mei din Senat într-un loc în care cadrul de discuție poate să fie mai prielnic, și ne vom preocupa numai de probleme politice mărunte și pe termen scurt, de multe ori determinate de frecvența prea mare a alegerilor, atunci România riscă să rămână o țară care să performeze slab, în care românii să își dorească într-un număr din ce în ce mai mare să emigreze, o țară în care, în loc să fie atractivă pentru investiții, o să vedem că și firmele românești o să înceapă și ele să investească în străinătate. Deci, în loc să creeze locuri de muncă aici, îi vor ajuta pe alții", a afirmat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Citește și:  Tăriceanu despre proiectul său de țară: Președintele Iohannis ar putea fi factorul de coagulare

Potrivit acestuia, trebuie găsite soluții, iar acestea nu pot fi generate decât din dialog, care să creeze un anumit consens. "Aceasta este logica pe care vreau să o imprim și partenerilor noștri politici. Mă refer la celelalte partide, fie că sunt partenerii de coaliție, fie că e vorba de cei din Opoziție", a explicat președintele Senatului.

El a precizat că unul dinte subiectele abordate trebuie să fie reforma constituțională, reforma Parlamentului în ceea ce privește rolul Legislativului ca for de dezbatere politică, de atribuțiile celor două Camere, relatează Agerpres.

"Vreau să le propun colegilor să reflecteze. Îi provoc pe colegii mei la reflecție. Dacă nu inițiem o astfel de discuție, nu se poate rezolva totul la o singură reuniune", a adăugat Tăriceanu.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a confirmat că, în cursul zilei de miercuri, la Snagov, va avea loc o întâlnire informală a membrilor Biroului permanent, liderilor de grup și președinților de comisii din Camera superioară, pentru dezbate "într-un cadru liniștit" diverse teme care vizează Parlamentul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ