Gelu Vişan, PMP: DNA va cere urmărirea penală a lui Tăriceanu

| 30 sep, 20:34

Liderul PMP, Gelu Vişan, arunca bomba în această vară spunând că al doilea om din stat va fi cercetat de DNA. Vişan a subliniat că procurorii vor cere urmărirea penală a şefului Senatului. Acesta a făcut precizările după ce în presă au apărut documente din dosar în care apare şi numele lui Tăriceanu.

După ce luju.ro a prezentat declaraţia unui martor din care reiese că mita din Dosarul Microsoft ajungea şi la Tăriceanu, Vişan a declarat că informaţiile sunt adevărate.

"Vorbeam despre dosarul M atunci. Da, este vorba despre dosarul Microsoft. Aveam informaţiile care au apărut astăzi pe luju.ro de acum o lună şi jumătate şi nu mi se pare normal ca un om politic să aibă acces la astfel de informaţii şi DNA-ul să ţină dosarul de un an de zile în sertar. Afirmaţiile pe care le-am făcut se vor proba, va fi cerere de urmărire penală după care va fi exact ceea ce am spus eu. Faptul că Tăriceanu a negat afirmaţiile mele îl pune într-o lumină delicată şi dificilă", a declarat Gelu Vişan, secretar general adjunct al PMP, la România TV.

Citeşte şi:  BOMBA anului! Tăriceanu și Teodorovici au fost MITUIȚI ... DECLARAȚIA unui martor în dosarul MICROSOFT

În celebrul dosar „Microsoft - EADS", instrumentat de procurorii DNA Marius Vartic si Mihaela Iorga Moraru, apar oameni politici din toate partidele si din toate guvernarile incepand de la epoca Adrian Nastase si pana la cea a lui Emil Boc, scrie luju.ro.

În dosar exista marturii care se refera la bani care ar fi fost destinati pentru mituirea ministrilor sau a functionarilor guvernamentali.

Citeşte şi:  BOMBĂ! Al doilea om din stat urmează să fie arestat!

Printre cei care au dat detalii despre asemenea aspecte se numara si „martorul amenintat" Gabriel Marin, care este managerul unei firme implicate in suveica financiara „Microsoft".

Acestuia, procurorii DNA i-au luat doua declaratii, la o distanta de cateva luni. Una in vara anului 2014, alta in toamna anului 2014. In prima dintre ele, Gabriel Marin se refera la implicarea in afacerea Microsoft-EADS a membrilor din Guvernul Nastase, dar si a lui Vasile Blaga, fost ministru de Interne in timpul Guvernarii PDL.

In cea de-a doua, Gabriel Marin vorbeste despre perioada Guvernarii Tariceanu, oferindu-le procurorilor informatii detailate, cu nume si date, despre milioane de euro care ar fi fost destinati mituirii prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, actualului ministru de Finante Orlando Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Finantelor in timpul Guvernarii Tariceanu, sau a ministrului Comunicatiilor din timpul acelaiasi guvernari, Karoly Borbely.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ