Tarifele parcării subterane din Piaţa Universităţii, MAJORATE

| 09 iul, 2014

Compania care administrează parcarea subterană din Piaţa Universităţii a majorat tarifele pentru parcarea cu plata orară.

În prezent, şoferii care îşi lasă maşina în parcarea subterană din Piaţa Universităţii trebuie să plătească 3,5 lei pe oră. Tariful este cu 40% mai mare faţă de cel anunţat pe 15 noiembrie 2012, când a fost inaugurată parcarea. Atunci, şoferii plăteau 2,5 lei pentru o oră de parcare. De asemenea, şi preţurile abonamentelor au fost majorate cu sume cuprinse între 2 şi 9 lei pe lună.

Potrivit reprezentanţilor companiei, creşterea tarifelor a fost prevăzută în contractul de concesiune încheiat cu Primăria Capitalei şi este corelată cu nivelul investiţiei şi cu nivelul beneficiilor oferite utilizatorilor.

În prezent, tarifele pe care trebuie să le plătească şoferii pentru a utiliza parcarea subterană din Piaţa Universităţii sunt următoarele:

- Parcare cu plata orară: 3,50 lei/oră, până la un tarif maxim de 35 lei/zi

- Abonament lunar valabil 24 ore/zi: 508 lei/lună, faţă de 499 lei/lună - preţul anunţat la inaugurarea parcării

- Abonamentul de zi (valabil între orele 08.00 - 19.00): 355 lei/lună, faţă de 349 lei/lună - preţul anunţat la inaugurarea parcării

- Abonamentul de noapte (valabil între orele 19.00 - 08.00): 151 lei/lună, cu 2 lei mai mult pe lună faţă de preţul anunţat la inaugurarea parcării.

Toate tarifele includ TVA, iar clienţii cu abonament pot intra şi ieşi în/din parcare de câte ori vor, în cadrul intervalului orar respectiv.

"În primele luni de funcţionare a parcării am propus utilizatorilor tarife promoţionale pentru parcarea cu plata orară, care au fost ulterior majorate în două etape, în prezent fiind la nivelul de 3.50 lei/oră (din luna februarie 2014). Aceste actualizări ale tarifelor sunt în concordanţă cu clauzele contractului de concesiune încheiat cu PMB şi sunt, de asemenea, corelate cu nivelul investiţiei, dar şi cu calitatea serviciilor pe care le oferim. Clienţii apreciază toate aceste lucruri, astfel că putem spune că numărul de utilizatori nu a scăzut, ci, dimpotrivă, se înregistrează o uşoară creştere. Tarifele abonamentelor s-au majorat în funcţie de indicele preţurilor de consum, aşa cum se observă fiind vorba despre o majorare infimă (în jur de 1%). O astfel de majorare se efectuează periodic, de regulă de 1-2 ori/an (ultima actualizare a avut loc în data de 01/01/2014)", a declarat Mihail Antol, zone manager la Interparking, pentru B365.ro.

Vezi şi: Aplicaţia care îţi spune unde găseşti un loc de parcare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ