Taxe mai mari pentru români din 2015. Vezi ce impozite se vor majora

| 12 iul, 2014

Clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice care sunt folosite în scop nerezidenţial vor fi impozitate suplimentar, impozitele pentru autoturismele mici cresc, iar cele pentru maşinile cu capacitatea de peste 2.000 de centimetri cubi scad, potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, care urmează să intre în vigoare din 2015.

Pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se va calcula prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,25-1,5% asupra valorii rezultate dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat. Cota impozitului pe clădiri se stabileşte prin hotărâre a consiliului local, se precizează în proiectul de act normativ. În cazul în care valoarea clădirii nu rezultă dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în conformitate cu standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării, impozitul se calculează prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii impozabile stabilită de primărie.

Pentru locuinţele persoanelor fizice destinate locuinţei, cota de impozitare rămâne de 0,1% din valoarea impozabilă a clădirii.

Şi impozitele la terenurile intravilane vor fi majorate, în funcţie de rangul şi zona localităţii, ajungându-se la creşteri de la 10.353 lei/hectar la 83.000 lei/hectar.

Pentru maşini, proprietarii vor plăti un impozit majorat de la 8 la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi (cm3) în cazul autoturismelor cu motoare de până la 1.600 cm3 inclusiv şi de la 18 lei la 30 lei/200 cm3 pentru maşinile cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 1.601 cm3 şi 2.000 cm3 inclusiv. Pentru autoturisme cu o capacitate cilindrică între 2.001 cm3 şi 2.600 cm3 inclusiv, impozitul va scădea însă, de la 72 lei la 60 lei/200 cm3, scăderea continuând şi pentru maşini cu motoare mai mari, de peste 3.000 cm3, de la 250 la 150 lei/200 cm3.

Majorări de impozit vor fi efectuate şi pentru maşini de marfă, motociclete, bărci cu motor, scutere de apă.

Potrivit Agerpres, în plus, din 2015, autorităţile locale vor avea dreptul să majoreze impozitele şi taxele locale cu până la 50% faţă de o marjă de 20% în prezent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 2014
Popescu Stefan
Ce se doreste ? Sa plecam din tara ?
Deja ne este greu sa achitam toate taxele si impozitele existente. Asa doriti sa aduceti bani la buget, prin suplimentarea taxelor catre populatie, care oricum abia reuseste sa le achite pe cele de acum ?
Reduceti numarul Agentiilor Guvernamentale, reduceti personalul din ministere, reduceti numarul de parlamentari si de angajati ai acestora ! Absorbitii fondurile Europene ! Aceste sunt masurile pe care le asteapta populatia de la clasa politică !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ