Tecău și Rojer s-au calificat în optimile probei masculine de dublu la Wimbledon

| 03 iul, 18:49

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julier Rojer s-a calificat vineri în optimile de finală ale probei masculine de dublu la turneul de tenis pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, la capătul unui meci maraton de cinci seturi cu cuplul Andre Begemann (Germania)/Julian Knowle (Austria), scor 1-6, 3-6, 6-4, 6-2, 15-13.

Perechea Tecău/Rojer, a patra favorită a probei, a obținut victoria după 3 ore și 36 de minute. Ei au revenit remarcabil după ce au fost conduși cu 2-0 la seturi și au salvat o minge de meci la 5-4 pentru adversari în decisiv. Cele două perechi au mers apoi cap la cap, cu serviciul, până la 13-13, când cuplul româno-olandez a reușit un break, iar apoi a câștigat la zero ultimul ghem. Setul decisiv a durat 101 minute.

Begemann (31 ani) și Knowle (41 ani) au avut 14 ași în acest meci, spre deosebire de Tecău și Rojer, care au reușit doar 7 (6-4 la duble greșeli). Cuplul româno-olandez a avut 29 de mingi direct câștigătoare (22 adversarii), iar la erori neforțate au avut 4, iar perechea germano-austriacă 8.

Tot vineri, perechea româno-indiană Florin Mergea/Rohan Bopanna s-a calificat în optimile ale probei de dublu de la Wimbledon, după ce a trecut cu 7-5, 7-6 (5), 7-6 (7-5) de Thomaz Bellucci (Brazilia)/Guillermo Duran (Argentina).

Învingătorii și-au asigurat fiecare câte 22.500 lire sterline și 180 de puncte ATP.

În optimi, Mergea și Bopanna, capi de serie numărul 9, vor întâlni cuplul Lukasz Kubot (Polonia)/Max Mirnîi (Belarus), care s-a impus cu 6-4, 6-3, 6-4 în fața spaniolilor Marcel Granollers/Marc Lopez, favoriții numărul șase, în timp ce Tecău și Rojer vor înfrunta câștigătorii din meciul Robert Lindstedt (Suedia)/Jurgen Melzer (Austria) — Lleyton Hewitt/Thanasi Kokkinakis (Australia).

Tecău a jucat de trei ori finala la Wimbledon, alături de Lindstedt, pierzând de fiecare dată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ