Tenisul românesc şi-a regăsit cadenţa

| 21 apr, 2014

Deşi pentru majoritatea românilor weekend-ul 19-20 aprilie a avut o semnificaţie specială prim prisma sărbătorilor pascale, echipa de FedCup a României a disputat un meci contând pentru intrarea în Grupa Mondilă II. Adversara României a fost echipa Serbiei, iar meciurile au avut loc la Arenele BNR din Bucureşti.

Confruntarea se anunţa din start una echilibrată. Din echipa României au făcut parte Simona Halep, cea mai bună jucătoare a momentului, locul 5 WTA, Sorana Cârstea (nr. 27 WTA) şi perechea Irina Begu/Monica Niculescu pentru proba de dublu. De cealaltă parte, Serbia a venit la Bucureşti cu Anna Ivanovic, fostul număr 1 mondial, actualmente nr. 12 in clasamentul WTA, Bojana Jovanovski (nr. 39 WTA) şi perechea de dublu Jovana Jaksic/Nina Stojanovic.  

Sâmbătă, prima partidă a confruntării Romania-Serbia le-a avut ca protagoniste pe Sorana Cârstea şi Anna Ivanovic. Românca a pierdut primul set în faţa sârboiacei cu 6-3, dar a reuşit să şi le adjudece pe următoarele două cu 6-1, 6-2, aducând astfel primul punct echipei României. În cel de-al doilea meci de sâmbătă s-au întâlnit Simona Helep şi Bojana Jovanovski, partida fiind întreruptă la scorul de 3-1 în primul set pentru tenismena noastră din caua ploii torenţiale. Jocul a fost reluat duminică dimineaţa, Simona Halep reuşind să se impună în două manşe – 6-2, 6-4.

După victoria în faţa Bojanei Jovanovski, Simona Halep a fost nevoită să dispute, tot duminică, un al doilea meci împotriva Annei Ivanovic, întâlnire pierdută de româncă pe fondul oboselii acumulate în cele doua meciuri consecutive. Astfel, scorul în confruntarea România – Serbia devenea 2-1. Victoria ţării noastre a fost adusă de Sorana Cârstea, la capătul unui meci strâns în compania Bojanei Jovanovski, scor 6-3, 6-7, 6-3. Partida de dublu nu s-a mai disputat.

Performanţa echipei de FedCup a României este una de prim-plan. Prin intrarea în a doua grupă mondială, echipa ţării noastre poate intra în play-off-ul care să-i permită accederea în prima grupă mondială, adică în rândul primelor opt echipe din lume. Obiectiv pare a fi la îndemâna României, ţinând cont atât de valoarea individuală a jucătoarelor cât şi de soliditatea echipei.

Iată cu după victoriile de răsunet înregistrate de Simona Halep în ultimii doi ani în turnee de anvergură – ultima oară la Doha, in Qatar – tenisul românesc oferă în continuare satisfacţii pasionaţilor acestui sport. După momentele de glorie în sportul alb ale lui Ilie Năstase sau ale Virginiei Ruzici din anii ’70-’80, tânăra generaţie vine puternic din urmă şi pare a asigura un viitor strălucit tenisului românesc.

Astfel, tenisul românesc pare să trăiască în aceste zile o adevărată revenire. După ce ani de-a rândul performanțele s-au lăsat mereu așteptate, rezultatele din FedCup şi evoluţia entuziasmantă în circuitul WTA a Simonei Halep, dar şi a Soranei Cârstea ne oferă motive întemeiate de optimism. Iar din punct de vedere al calendarului competiţiilor de tenis, anul 2014 este de-abia la început.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ