Therese Neumann, femeia care n-a mâncat şi n-a băut timp de 25 de ani

| 22 mai, 2014

Inedia reprezinta capacitatea unui subiect de a trai si desfasura o activitate normala pe timp nedefinit, in absenta oricarei forme de alimentatie.

Cazuri indubitabile de inedia, in care unele persoane au trait ani de-a rindul fara hrana si fara sa bea nici macar apa, adesea in conditii de control medical strict, vin sa demonstreze convingator nu numai existenta unor energii transfizice, ci si posibilitatea convertirii lor in energii fizice, pentru a asigura mentinerea proceselor vitale. Fenomenul inedia, o data instalat, este ireversibil. Incercarea de a administra fortat hrana subiectilor, „afectati” voluntar sau nu de inedia, poate declansa hemoragii grave, punind viata acestora in pericol. Unul dintre cele mai interesante si spectaculoase aspecte ale fenomenului inedia este posibilitatea subiectului de a-si modifica in permanenta greutatea corporala, in absenta oricarei forme de alimentatie.

Cel mai cunoscut si studiat caz de inedia este al tarancii bavareze Therese Neumann. Devenita celebra si datorita stigmatelor sale, Therese Neumann nu a mai pus hrana solida in gura din anul 1922, iar din anul 1926 nu a mai baut nici lichide. Cu toate acestea, pana in momentul mortii sale, survenite in anul 1962, taranca din Konnersreuth a lucrat zi de zi la camp, dormind doar doua ore pe noapte. Ea a constituit subiectul a numeroase verificari medicale, care au confirmat de fiecare data autenticitatea fenomenului.

Un raport medical din anul 1927 arata ca, in timpul unei supravegheri severe, care a durat 15 zile, interval in care Therese Neumann nu a mancat sau baut, greutatea sa corporala a variat astfel: 55 kg in prima zi, 51 kg in a patra zi, 54 kg in a opta, 52,5 in a unsprezecea si, din nou, 55 kg in a cincisprezecea zi.

Un caz mai recent de inedia, cel al portughezei Maria Rosalina Veira, a inceput in anul 1974, ca urmare a paraliziei membrelor inferioare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 mai, 2014
Maria
HRANA PROMISA DE IISUS
Un articol din 5 Ian 1940, in “Universul”, scria despre Therese ca a REFUZAT CARTELA DE MANCARE germana cu ratia fixata, spunand ca nu are nevoie de alimente. Ei ii ajungea Eucharistia= Painea consacrata la Altar ca fiind Corpul lui Iisus. Au mai fost si alti sfinti catolici care mancau foarte putin pe langa Impartasanie si au fost activi multi ani.
Era o infruntare si a fost sub supravegherea Gestapoului, familia si biserica persecutate, dar ea l-a incurajat pe Fritz Gerlich sa continue opozitia fata de Hitler si partidul national socialist, pt care a si fost omorat.
Insa, cazul Theresei, ca si RATIA PE CARTELE la socialistii nemti, ca si la comunisti, ma face sa cred ca au venit ca pedepse pt ca lumea nu mai merge zilnic la biserica sa se hraneasca cu CORPUL LUI CRISTOS si CUVANTUL DOMNULUI. Sa ne amintim cand IISUS a tinut post negru 40 zile in desert si l-a tentat Satan sa transforme piatra in paine, El a raspuns ca omul nu se hraneste numai cu PAINE, ci si cu FIECARE CUVANT AL LUI DUMNEZEU. Iar noi avem in plus si PAINEA CONSACRATA reprezentand CORPUL LUI, dupa ce s-a sacrificat pe Cruce pt iertarea pacatelor noastre. Aud pastori americani born-again la TV care tin 20-40 zile post numai cu lichide si indeamna si congregatia si ascultatorii, ca ei au obtinut mari favoruri de la Dumnezeu cand au facut asta si au mai mari puteri si de vindecarea altora.
Acesta trebuie sa fie si sensul pt care atat Vechiul Testament, cat si Apocalipsa prevad calul al 4-lea care aduce FOAMETE si moarte. Recoltele deja s-au imputinat in unele tari datorita secetei, inundatiilor, razboaielor, s.a cauze, iar daca BISERICILE nu indruma oamenii spre aceste invataturi sa ia CORPUL DOMNULUI ZILNIC, vin din nou socialisti si comunisti cu RATIILE DE MANCARE ca sa imparta cat posibil pt toti, pt ca ei nu stiu sa indrume la credinta.
IISUS in Apocalipsa 2: 17. Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul: "Celui ce va birui ii voi da sa manance din MANA ascunsa
22 mai, 2014
51 Area
Papa bun
Nu cred ca Neuman aia era nemtoaica, mai degraba era belgianca.
Dupa atati ani de foame, devenise flamanda!
22 mai, 2014
atent
rusine !!!
Acum 5 ani a aparut articolul identic pe almeea.com si pe evenimentelocale.ro. Asteptam scuze publice fata de copierea rusinoasa pe un site de 2 bani cum este asta al vostru !
22 mai, 2014
atent
bataie de joc
Articolul este preluare identica a unui articol foarte vechi, copiat cuvant cu cuvant. Chiar asa de prosti ne credeti ? Ziar de duzina ce sunteti, veti plati pentru asta !
22 mai, 2014
Daniel
La camp
Dar de ce mai muncea la camp, daca tot nu minca nimic ?
22 mai, 2014
51 Area
Flamanzi 1907
Sa vanda la altii produse agricole bio.
Ce, Bombonel, ala cu numaratul oualor, crestea ouatoarele numai sa se indoape el? Dorea un venit sa-si poata plati niste tablouri, niste renovari, niste importuri din China, niste arme de vanatoare, niste taxe pentru educatia copiilor. Banii nu stau pe toate gardurile, iar cei de la inspectia in disciplina constructiilor nu-i arunca pe fereastra.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ