Tichetele de masă electronice, valabile din 13 februarie. Cum le poţi obţine

| 05 feb, 2014

Angajatorii pot alege sa acorde salariatilor tichete de masa in format electronic, se precizeaza intr-un act normativ care se va aplica incepand din 13 februarie.

Potrivit reprezentantilor din domeniu, modul de obtinere a noilor tichete nu este diferit fata de cel al tichetelor de hartie. Totusi, exista anumite aspecte specifice cardurilor, pe care angajatorii si angajatii trebuie sa le aiba in vedere, potrivit AvocatNet.ro.

In prezent, tichetele de masa pot fi distribuite doar pe suport hartie, insa potrivit dispozitiilor care vor intra in vigoare din 13 februarie 2014, angajatorii vor putea opta pentru forma in care sunt emise tichetele, pe hartie sau in format electronic.

Conform Legii nr. 291/2013, tichetele de masa in format electronic sunt bonuri de valoare pe suport electronic si sunt destinate exclusiv acordarii alocatiei individuale de hrana a salariatilor. Cardurile vor fi valabile numai daca vor avea inscrise sau stocate intr-un alt mod urmatoarele informatii:

- numele si prenumele salariatului care este in drept sa utilizeze tichetul de masa;

- numele si adresa emitentului;

- date referitoare la perioada de valabilitate;

- interdictia de a fi utilizat pentru achzitionarea de tigari sau de produse alcoolice.

Valoarea nominala pe zi lucratoare a tichetelor de masa, indiferent de suportul pe care sunt emise, hartie sau card, este in prezent de 9,35 lei, valoare indexata periodic de Ministerul Muncii, a declarat Jean Istasse, CEO Sodexo.

Legea nr. 291/2013 stabileste ca societatile care vor emite tichete de masa in format electronic trebuie sa fie autorizate de Ministerul Finantelor.

Firmele care vor apela la unitatile emitente pentru a obtine tichetele de masa electronice vor urma aceeasi procedura ca in cazul tichetelor pe suport hartie.

Totusi, legislatia care se va aplica din 13 februarie 2014 stabileste ca distribuirea tichetelor electronice nu va fi realizata de angajator, asa cum se intampla in prezent cu tichetele pe suport hartie, ci de catre unitatea emitenta.

De asemenea, angajatorul va trebui sa achite unitatilor emitente atat contravaloarea nominala a tichetelor, cat si costul emiterii pe suport electronic.

Pentru a comanda tichete de masa electronice, angajatorii vor include lista cu numele angajatilor, insa acest lucru se intampla si in prezent pentru a comanda tichetele de masa pe hartie.

"Prin urmare, acest proces nu se va schimba pentru angajator. Pentru tichetele electronice nu exista un proces de distributie in sine. In acest caz vorbim despre incarcarea, in fiecare luna, a sumelor pentru fiecare dintre angajati", a explicat seful Sodexo.

Citeşte continuarea pe AvocatNet.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ