Tichetele de masă se transformă în carduri de masă. Care sunt avantajele

| 15 oct, 2013

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi propunerea legislativă privind introducerea tichetelor de masă în format electronic. Cu noile carduri, vei putea plăti exact cât consumi, nu mai eşti obligat să plăteşti diferenţa sau să iei produse în plus doar pentru a ajunge la valoarea tichetului de masă.

Potrivit proiectului, tichetele de masă emise pe suport electronic nu permit efectuarea de operaţiuni de retragere în numerar, sunt folosite numai pentru cumpărarea produselor alimentare, fără tutun sau alcool, potrivit B365.ro

Deputatul PSD Florin Iordache, unul dintre iniţiatorii proiectului, a declarat că tichetele de masă în format electronic permit cumpărătorului să plătească exact valoarea din magazin, fară să fie obligat să cumpere şi altceva.

"Cumpărătorul va plăti exact valoarea din magazin. Spre exemplu, dacă valoarea tichetului de masă este de 10 lei, iar el cumără de 7 lei, i se ofereau alte produse pentru a ajunge la valoarea de 10 lei. Deci, diferenţa de bani rămâne pe card", a explicat Iordache.

legea permite un termen de trei luni până la intrarea în vigoare a tichetelor de masă electronice, cei care doresc putând opta şi pentru tichete în format de hârtie. Iordache a mai spus că magazinele vor trebui să fie dotate cu POS-uri speciale pentru tichetele de masă electronice.

Unităţile emitente de tichete de masă pe suport electronic sau de hârtie sunt obligate să deschidă conturi sau subconturi de plăţi distincte, prin care se vor derula sumele reprezentând încasările şi plăţile aferente valorii nominale a tichetelor de masă, astfel încât să permită o evidenţă clară a sumelor utilizate în temeiul contractelor încheiate cu angajatorii şi unităţile de alimentaţie publică, magazine alimentare, cantinele restaurant şi bufetele.

În termen de trei luni, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor vor elabora normele de aplicare a legii, se mai prevede în textul legislativ.

Iniţiatorii acestui proiect sunt parlamentarii Florin Iordache, Bogdan Ciucă, Marian Neacşu, Gabriel Vlase, Aurel Vlădoiu, Ion Chelaru.

Camera Deputaţilor este for decizional cu acest proiect. Senatul, prima cameră sesizată, respinsese proiectul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ