ȘTIINȚA A DEMONSTRAT! Care au fost primele cuvinte transmise prin TELEPATIE

| 01 sep, 2014

Până acum, aparatele speciale au permis oamenilor să poată controla cu ajutorul undelor cerebrale personaje din jocurile pe calculator sau alte aparate. Acum, pentru prima dată, noua tehnologie a fost folosită pentru a transmite un mesaj telepatic unei alte persoane, aflată la mare distanţă.

Cercetătorii au folosit un dispozitiv cu electroencefalografie (EEG) pentru a înregistra activitatea electrică a neuronilor din creier.

Astfel, cuvintele de salut rostite de un bărbat din Thiruvananthapuram, India („hola” şi „ciao”) au fost transformate în sistem binar şi transmise apoi unui dispozitiv similar purtat de un coleg aflat la Strasbourg, în Franţa.

Un caclulator a tradus semnalele electrice primite, iar cuvintele au apărut sub forma unor străfulgerări luminoase, care au permitsreceptorului să decodifice mesajul primit.

Ulterior, experimentul a fost repetat, folosindu-se subiecţi aflaţi în Spania şi Franţa. Marja de eroare în transmiterea corectă a mesajului a fost de numai 15%.

Tehnologia care a făcut posibilă comunicarea telepatică a fost dezvoltată de cercetători de la Universitatea din Barcelona, Axilum Robotics din Franţa, Harvard Medical School şi Starlab din Barcelona.

Potrivit experţilor, este pentru prima dată în istorie când oamenii transmit unul altuia mesaje aproape direct, telepatic, doar prin undele cerebrale.

 

CITEȘTE ȘI: Asemenea familie nu ai mai întalnit! Toţi cei patru membri au puteri paranormale


Ei cred că pe viitor această metodă de cumunicare va fi posibilă şi foarte utilizată între oameni şi calculatoare.

În luna mai a acestui an, oamenii de ştiinţă germani au arătat cum 7 piloţi au putut să controleze doar prin puterea minţii aparate de zbor, cu o precizie uluitoare.

Totodată, în iunie, savanţii de la Universitatea din Oregon au prezentat un aparat care poate arăta aproape în timp real ce gândeşte o persoană, monitorizând amintirile ei.

Aceste tehnologii sunt posibile pentru că orice gând produs de creierul uman generează un semnal electric foarte slab. Acest impuls electric este generat de reacţiile chimice dintre neuroni, care pot fi măsurate.

Înregistrarea şi apoi descifrarea acestor semnale se realizează prin electroencefalografie şi a fost realizată prima dată în 1924.

Rezultatul experimentului a fost publicat în Plos One.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ