TONI GREBLĂ: Dintre toate acuzațiile, una creează probleme deosebite - constituirea unui grup infracțional

| 23 ian, 13:26

Toni Greblă Curtea Constituțională. Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă a declarat vineri la un post de ştiri că, dintre toate acuzațiile care i se aduc de către DNA, constituirea unui grup infracțional "creează probleme deosebite".

Toni Greblă Curtea Constituțională. "Dacă să zicem că aș fi intenționat sau aș fi intrat sau aș fi fost cooptat, ceea ce nu este cazul, într-un grup infracțional, într-o asemenea infracțiune (...) cred că ar fi fost datoria organelor de informații — SRI și SPP — să mă avertizeze împotriva acestui pericol", a subliniat Toni Greblă.

''Dintre toate (acuzațiile — n.r.), eu pe restul nici nu le-aș comenta, una este care creează probleme deosebite — constituirea unui grup infracțional pentru realizarea unor operațiuni de export în Federația Rusă și în alte țări, dar în special în Federația Rusă (...) cu care noi avem un embargo de export, iar Federația Rusă nu mai importă produse românești de 4-5 ani, de când s-au deteriorat relațiile politice. În ce context aș fi putut eu gândi măcar că poate fi realizat un export în Rusia ... Pe de altă parte, eu aveam atunci calitatea de demnitar — în 2014 eram chiar judecător la Curtea Constituțională. Dacă să zicem că aș fi intenționat sau aș fi intrat sau aș fi fost cooptat, ceea ce nu este cazul, într-un grup infracțional, într-o asemenea infracțiune, care pregătea o asemenea infracțiune, cred că ar fi fost datoria organelor de informații — SRI și SPP — să mă avertizeze împotriva acestui pericol'', a explicat Toni Greblă în intervenția telefonică la un post de ştiri.

Citește și: Augustin Zegrean: Acuzațiile aduse lui Toni Greblă fac rău imaginii CCR. Era adevărată povestea cu rochiile

În acest context, el a subliniat că demnitarii beneficiază de protecție și trebuie să fie informați în legătură cu acțiunile pe care le desfășoară sau cu posibilele acțiuni în care ar intra "voit sau nevoit".

''Eu am spus că nu am participat la constituirea și nu s-a constituit niciun grup infracțional pe cazul acesta. Eu nu-l cunosc pe cetățeanul turc despre care se face vorbire, nu am auzit niciodată de el, nu știu dacă lovește în România sau Turcia, nu știu cu ce se ocupă. Pe d-nul gen. Săvoiu îl știu de peste 20 de ani, el fiind gorjean, provenit dintr-o familie în care bunicul a fost prefect de județ. Am avut o relație foarte bună, dar numai ocazională (...) Nu am discutat niciodată posibile afaceri, nici nu știu dacă dl. Săvoiu face afaceri. Eu unul nu fac și nici nu mă pricep la afaceri'', a mai spus Greblă.

Întrebat despre cei 3 km de cordelină, despre capsatoarele și capsele care apar în referatul judecătorilor, el a spus că nu a primit așa ceva, dar a explicat că în campania electorală candidații au o echipă cu care lucrează.

''În campania electorală îți trebuie multe. Ai o echipă cu care lucrezi, nu stai să vezi dacă s-au cumpărat 3 sau 5 capsatoare și capse pentru afișe. (...) Nu am nicio idee (n.r. cine ar fi putut da o listă procurorilor) , o să văd în momentul în care mi se vor aduce la cunoștință fapte concrete. Deocamdată sunt acuzații foarte vagi'', a arătat judecătorul CCR.

Citește și: LIVIU DRAGNEA despre cazul Toni Greblă: PSD nu are un serviciu propriu de investigare

În ceea ce privește rochiile, Toni Greblă a spus că el nu le-a primit, dar că va avea o discuție cu soția sa. ''Eu nu le-am primit, încă nu am discutat cu soția pentru că nu am ajuns încă acasă. În luna noiembrie este ziua ei onomastică, fiind Mihaela. Este posibil ca finul Dan Bîrcină să-i fi făcut un cadou cu această ocazie, este posibil, o să discut cu ea. A primi un cadou, asta nu înseamnă neapărat infracțiune. Pentru ca acest cadou să fie transformat în șpagă ar trebui să fie legat de îndeplinirea sau neîndeplinirea unor anumite activități licite sau ilicite, ceea ce nu este cazul'', a adăugat Greblă.

Despre mașina despre care DNA susține că o are în folosință gratuită, Greblă a precizat că o folosește din când în când, din 2006, dar acest lucru nu a fost condiționat de îndeplinirea sau neîndeplinirea unei atribuții de serviciu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ