TOPUL ȘPĂGILOR în DOSARUL LICENȚELOR: Locul 1 - 3 milioane de euro

| 26 sep, 2014

Șase din cei nouă foști miniștri pentru care DNA a cerut cercetarea penală în dosarul licențelor Microsoft sunt acuzați printre altele de luare de mită. Suma totală a spăgilor se ridică la 20 de milioane de dolari, conform DNA. Cea mai mare sumă este trecută în dreptul lui Gabriel Sandu, 3 milioane de euro.

Din cercetările efectuate rezultă că din cele 54 milioane USD achitate de Guvernul României în baza contractului cadru şi a extensiei din luna noiembrie 2004, suma de 20 milioane USD reprezintă comisioane pretinse de persoanele implicate în derularea proiectului din cadrul Guvernului României, din ministerele și societăţilor implicate.

Dan Nica - acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Ar fi pretins şi primit o parte din suma de circa 20 milioane USD virată de Fujitsu Siemens Computers în contul unor societăţi de tip off – shore cu titlu de consultanţă şi asistenţă tehnică.

Adriana Ţicău - acuzată de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani.

Gabriel Sandu - acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Ar fi pretins şi primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 3.000.000 de euro.

Daniel Funeriu - acuzat de abuz în serviciu.

Alexandru Athanasiu - acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Nicolae Tănăsescu - acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. În contul personal al unei persoane din familia ministrului, a fost transferată suma de 82.000 euro, din contul unei firme din Liechtenstein, sub justificarea „inv directe ale nerezidenţilor in Romania – alte capitaluri – sectorul nebancar”.

Şerban Mihăilescu - acuzat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă, spălare de bani.

Ecaterina Andronescu - acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Ar fi pretins şi primit de la firma SIVECO şi firmele colaboratoare foloase necuvenite constând în sume de bani sau calculatoare, pentru sine sau pentru altul, în scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu ministerul.

Valerian Vreme - acuzat de abuz în serviciu.

Citeşte şi: DNA cere urmărirea penală a nouă foşti miniştri. Ecaterina Andronescu este pe lista neagră

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ