ȘERBAN MIHĂILESCU despre Dosarul Licențelor: În măsura în care procedurile sunt respectate, totul e OK

| 29 sep, 2014

Senatorul PSD Şerban Mihăilescu, unul dintre cei nouă foşti miniştri pentru care procurorii anticorupţie cer ridicarea imunităţii în vederea începerea urmăririi penale în dosarul licenţelor IT, a declarat luni că nu este implicat în acest caz, nu a influenţat pe nimeni şi că îşi doreşte ca procedurile legale să fie respectate.

Dosarul licențelor. 'Nu am niciun fel de implicaţie. Eu nu corespund la nimic din afirmaţiile care s-au făcut în comunicatul acela. În primul rând, nu am semnat hotărârile de guvern, nu am semnat contracte, nici consultanţă. Se spune că aş fi influenţat pe cineva. Nu ştiu pe cine, nu ştiu cum şi nu ştiu care este situaţia. Nu am niciun fel de conturi, de societăţi. Nu am avut absolut nimic de-a face cu o asemenea chestiune. (...) Eu nu doresc decât să se respecte procedurile legale. În măsura în care procedurile sunt respectate, totul e ok', a spus senatorul, luni, la Parlament.

Acesta a ţinut să adauge faptul că s-a mai confruntat în trecut cu situaţii similare şi că nu intenţionează să le recomande colegilor săi din Senat un vot în favoarea sa.

'Dacă cineva a făcut nişte acuzaţii, le probează, plenul şi comisia ţin cont de ele, iar eu mă supun oricăror decizii. (...) Eu colegilor le spun că trebuie să respectăm procedurile. Nu e vorba de o voinţă personală sau nu. Eu nu doresc decât să se respecte procedurile legale. Am mai trecut prin treaba asta, s-au respectat procedurile legale. Asta e viaţa. (...) Colegii fac ce le dictează conştiinţa, nu eu. Eu sunt un membru (al Senatului - n.r.) şi nu ştiu în ce măsură rugămintea mea contează', a spus acesta.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis procurorului general al României referatul în vederea sesizării preşedintelui României, a Senatului, a Camerei Deputaţilor şi a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de nouă persoane, care în perioada în care se presupune că au săvârşit infracţiunile au îndeplinit funcţia de ministru.

Citește și: BOMBĂ! DNA cere urmărirea penală a 9 foşti miniştri. Luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani


Potrivit unui comunicat transmis vineri, DNA a fost sesizată la 5 iunie 2013 de către Corpul de Control al prim-ministrului, ca urmare a acţiunii de control efectuate la Ministerul pentru Societatea Informaţională şi la Ministerul Educaţiei Naţionale, în legătură cu închirierea de licenţe educaţionale.

Demersul DNA îi vizează pe următorii foşti miniştri: Dan Nica, ministru al MCTI în perioada 2000 - iulie 2004 şi în prezent membru al Parlamentului European; Adriana Ţicău, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada iulie-decembrie 2004; Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010; Daniel Funeriu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2009 - 2012; Alexandru Athanasiu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2003 - 2005; Mihai Tănăsescu, ministru al Finanţelor Publice în perioada 2000 -2004; Şerban Mihăilescu, ministru coordonator al SGG în perioada decembrie 2000 - octombrie 2003 şi în prezent senator; Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 - 19 iunie 2003, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009 şi în prezent senator; Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada septembrie 2010 - februarie 2012 şi în prezent deputat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 sep, 2014
Mopsu
Miki spaga
Miki, condamnat cu"suspendare" dar condamnat, este in continuare parlamentar, desi ar fi trebuit alungat in suturi,iar acum este anchetat pentru una din miile de spagi luate. Vom vedea daca nu scapa iar cu suspendare.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ