Dosarul licențelor. Fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, ar fi cerut MITĂ 1,8 milioane de euro

| 30 sep, 2014

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, ar fi cerut 1,8 milioane de euro mită de la avocatul Doru Boştină pentru a asigura derularea contractului de licenţiere Microsoft, se arată în documentele Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

DNA a solicitat Parlamentului, preşedintelui şi Parlamentului European ridicarea imunităţii pentru nouă foşti miniştri implicaţi în dosarul licenţelor IT.

Acuzaţiile la adresa lui Gabriel Sandu sunt abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă.

Dosarul licențelor. Potrivit datelor de la dosar, procurorii îl mai acuză pe Gabriel Sandu că a pretins şi primit de la Florică Claudiu, prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.000.000 de euro, bani ce i-au fost viraţi într-o societate de tip off-shore, pentru a înlesni Asocierii D-CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, COMSOFT DIRECT AG, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ, DOM SOFT SRL, încheierea acordului cadru pentru 2009-2012, în vederea achiziţiei dreptului de utilizare produse software prin închiriere cu opţiune de cumpărare.

Dosarul licențelor Microsoft. DNA mai susţine că Gabriel Sandu a iniţiat şi contrasemnat HG nr.460 din 15 aprilie 2009 pentru atribuirea competenţei MCSI de a desfăşura procedura de licitaţie deschisă, licitaţie restrânsă sau negociere cu publicare prealabilă a unui anunţ de participare, după caz, în vederea încheierii unui acord-cadru, care are ca obiect achiziţia dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opţiune de cumpărare şi a încheiat Acordul cadru cu Asocierea CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, COMSOFT DIRECT AG, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ, DOM SOFT SRL, în condiţiile în care documentaţia de achiziţie a inclus criterii restrictive de natură a favoriza asocierea respectivă şi fără a avea în vedere preţurile practicate de aceasta raportat la cele practicate de Microsoft.

Citește și: Reacția Microsoft după ce DNA a cerut urmarirea penala a 9 foști miniștri

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ