Victor Ponta despre implicarea sa în dosarul Microsoft

| 30 sep, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la Digi 24, că dosarul Microsoft a fost declanşat de raportul pe care el l-a trimis la DNA, amintind că se găsiseră nereguli din mandatele miniştrilor Daniel Funeriu şi Valerian Vreme.

"Găsisem nereguli din mandatele de miniştri ale lui Daniel Funeriu şi Valerian Vreme. Poate dintr-un gest masochist m-am reclamat şi pe mine?", a afirmat, ironic, prim-ministrul, întrebat de faptul că numele său a fost nominalizat de un martor în dosar.

"Dacă oricine mă va chema la DNA, mă duc imediat la DNA şi le explic. Dar, de exemplu, domnul Dan Nica este acuzat că în noiembrie 2004 a semnat un document. El nu mai era ministru din luna iulie. Cum putea să semneze ca ministru? Dacă era o mică bunăvoinţă şi verificai în Monitorul Oficial, vedeai asta. Sunt lucruri făcute cu puţin profesionalism", a susţinut Ponta.

El a adăugat că nu este normal ca întâi să afle presa. "Dacă s-a aşteptat 12 ani până în ziua dinaintea campaniei, înseamnă că s-a gândit cineva că atârnă greu la campanie. Nu e normal în primul rând să anunţi presa şi apoi să mă justific în presă. Asta nu e Justiţie, asta e politică. Tot azi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi redeschide dosarul lui Iohannis. Este bine că Justiţia se pronunţă, dar putea să se pronunţe acum trei luni. Poate nu o să mă aleagă lumea nici pe mine, nici pe Iohannis, dar de ce să fim scoşi acum? Cine mai rămâne în cursă? Poate urmează şi Tăriceanu...", a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a declarat că şi atitudinea colegilor săi, care apar în dosar, ar trebui să fie aceeaşi - de a solicita să fie audiaţi. "Chemaţi-mă să mă duc şi spun orice - asta ar trebui să fie atitudinea colegilor mei. Eu sunt un tânăr politician care am suferit şi voi mai suferi politic, dar pentru domnul Atanasiu sau doamna Andronescu să fie târâţi zilnic în noroi suntem nedrepţi", a spus Ponta.

Premierul a declarat că există două variante în care se va finaliza dosarul Microsoft. "Există varianta bună şi cea proastă. Varianta bună este că lucrurile se vor lămuri de procuror, apoi de judecător, iar cei vinovaţi vor plăti, iar cei nevinovaţi nu vor mai fi spălaţi de noroi. Varianta proastă este ca pe 16 noiembrie să nu mai intereseze pe nimeni de dosare şi sper să nu fie aşa", a completat el.

Citeşte şi: PONTA, despre dosarul Microsoft: Mă justific în presă pentru că m-a acuzat presa. DNA nu m-a acuzat de nimic

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ