Toţi şoferii vor fi afectaţi! Ce taxă nouă pregătesc autorităţile

| 18 apr, 2014

Autostrada din Vestul tarii poate fi prima din Romania cu taxa speciala pentru soferi. Chiar daca nu este terminata, compania care o construieste se gandeste deja sa ceara introducerea taxei la CNADNR.

Autostrada dintre Timisoara si Lugoj este construita de o companie italiana, care vrea asemenea taxe. Taxele speciale de autostrazi sunt practicate in mai multe state din UE si pe alte continente, iar recent Germania a anuntat ca ia in calcul introducerea unor asemenea taxe pe celebrele autostrazi de mare viteza. Pentru motociclisti va fi gratuit in cazul nemtilor.

"Noi facem autostrazi foarte bune. Tot ce am ridicat si construit a fost bun. Nimeni nu s-a plans ca am furat sau ca ne-am batut joc. Autostrada dintre Timisoara si Lugoj va fi cea mai buna. Statul adica CNADNR ar trebui sa ceara taxa de acces. Nu una mare, ci una modica, de doar cativa lei, pentru ca autostrada nu se va putea compara cu nimic altceva din tara noastra. Ar trebui ca si ceilalti constructori sa faca treaba la fel de buna”, a spus Adriano Scatena, seful firmei de constructii, pentru exclusivtm.ro.

Compania italiana nu poate cere insa bani, insa poate participa la licitatia pentru administrarea autostrazii si astfel sa perceapa taxa speciala de drum.

Lotul 2 al autostrazii dintre Timisoara si Lugoj va fi inaugurat la mijlocul anului viitor, anunta sursa citata.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 apr, 2014
Horia Nabot
La noi, toți hoții pactizează cu mafioții !
Practicați într-una spolierea și taxați, pe nătângii simpatizanți și votanți ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ