Lider PNL Suceava: Din acciza suplimentară la carburanţi se va construi autostrada Paşcani - Siret

| 11 apr, 2014

Vicepreşedintele PNL Suceava, Ilie Niţă, vicepreşedinte al CJ Suceava, a declarat, vineri, că din acciza suplimentară la carburanţi se va finanţa construcţia autostrăzii Siret - Suceava - Paşcani, el evitând să spună dacă este de acord ca PNL să voteze în Parlament împotriva acestei taxe.

Niţă a spus, într-o conferinţă de presă organizată de Consiliul Judeţean Suceava, că masterplanul de transport prevede ca până în 2020 să fie realizat şi tronsonul de autostradă Siret - Suceava - Paşcani, pentru finanţarea acestuia urmând să fie alocate fonduri colectate prin acciza suplimentară la carburanţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat dacă, în calitatea sa de lider PNL, susţine acciza suplimentară la carburanţi, Niţă a spus că doar a prezentat care este sursa de finanţare pentru acest tronson de autostradă şi a evitat să spună dacă susţine personal această acciză.

"Nu eu am susţinut şi venit cu propunerea accizei la carburant. Guvernul a găsit-o, pentru a se face din aceste fonduri tronsoane scurte, cu valoare mică", a spus Ilie Niţă.

Întrebat dacă va sugera parlamentarilor PNL să voteze în favoarea acestei accize astfel încât să existe finanţare pentru acest tronson de autostradă, Niţă a spus că parlamentarii liberali ştiu cel mai bine cum trebuie să voteze.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că până acum niciun guvern nu a realizat un asemenea masterplan, şi-a exprimat încrederea că programul de autostrăzi va fi realizat şi că guvernele care vor fi instalate nu vor mai schimba aceste priorităţi. El a arătat că pentru ca aceste proiecte să fie realizate în termen şi de calitate va trebui să fie executate de firme puternice şi care au capacitatea necesară pentru asemenea lucrări de anvergură.

Nechifor a explicat că va fi modificată legislaţia privind achiziţiile şi speră ca Legislativul să impună criterii astfel încât firmele care nu-şi fac treaba să nu mai poată participa la licitaţii.

"Aş fi de acord să se dea recomandări din partea administraţiei publice pentru modul în care aceste firme au lucrat", a spus Nechifor.

În ceea ce priveşte tronsonul de autostradă Siret-Suceava-Paşcani, Nechifor a spus că a propus Ministerului Transporturilor ca ruta să fie astfel gândită încât autostrada să treacă prin apropierea Aeroportului Suceava, iar traseul DN 2 să rămână ca o variantă alternativă.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat, miercuri, că CNADNR va lansa în acest an proceduri de contractare pentru studii de fezabilitate necesare construcţiei a aproape 1.800 de kilometri de autostradă şi va selecta constructorii pentru 375 kilometri. În acest an, vor fi în derulare lucrări pentru 651 de kilometri de autostradă, iar în 2015 vor fi în construcţie 1.429 de kilometri, din care proiectele noi vor acoperi 1.186 de kilometri.

Din acciza suplimentară la carburanţi, variantele propuse până în prezent sunt autostrăzile Alexandria - Craiova (140 km), Craiova - Calafat (85 km), Târgu Mureş – Târgu Neamţ (211 km), Gilău – Suplacu de Barcău (101 km), Bucureşti – Giurgiu (60 km) şi Paşcani – Suceava – Siret (100 km).

Liderului deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, la 1 aprilie, că PNL nu va vota acciza pe benzină şi motorină impusă de Guvernul Ponta, el arătând că nu există garanţii privind modul în care Executivul doreşte să utilizeze aceşti bani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ