Tragedia din Colectiv: Ministerul Sănătăţii: Toţi răniţii pentru care există recomandare vor fi transferaţi în străinătate

| 04 dec, 12:26

Ministerul Sănătății a solicitat sprijinul Ministerului Afacerilor Externe ca, prin intermediul misiunilor diplomatice, să înștiințeze spitalele din străinătate despre acordul autorităților române ca, în conformitate cu recomandările specialiștilor, pacienții cu arsuri să continue tratamentul de recuperare în unitățile în care sunt internați.

Totodată, în cursul zilei de luni la Ministerul Sănătății se va întruni o comisie de specialiști care va analiza situația pacienților cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România în vederea implementării planului de îngrijire pe termen mediu și lung.

MS precizează că planul include atât îngrijirile medicale de recuperare, cât și asistența psihologică și socială pentru pacienți și familiile acestora, scrie Agerpres.

Citește și:  Tragedia de la Colectiv: 31 de răniți sunt internați în spitalele bucureștene, dintre care șase în stare critică și gravă

"În situațiile în care există recomandare din partea specialiștilor, Ministerul Sănătății va aproba transferul în străinătate al pacienților cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România", arată ministerul.

Tot prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, spitalele din străinătate care îngrijesc victimele incendiului din 30 octombrie au fost înștiințate despre intenția Ministerului Sănătății de a demara, în cursul anului 2016, un program de schimb de experiență între medicii români și cei străini care se ocupă de tratamentul pacienților cu arsuri.

Ministerul Sănătății precizează că a aprobat tratamentul în străinătate tuturor pacienților cu arsuri care au avut recomandarea experților străini și care au fost considerați transferabili de către aceștia.

Costurile acestor tratamente vor fi acoperite de Ministerul Sănătății, conform prevederilor legale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ