Spitalul Militar din Bruxelles: Toți pacienții de la Colectiv erau infectați cu bacterii

| 08 dec, 17:41

Un răspuns oficial de la Military Hospital Queen Astrid Bruxelles la care au ajuns opt pacienți răniți în incendiul din clubul Colectiv arată că toți au fost infectați în România cu bacterii intraspitalicești, scrie Romania Libera .

Conducerea Spitalului Militar din Belgia - Military Hospital Queen Astrid Bruxelles –  a confirmat, într-un răspuns oferit la o solicitare a României libere, că toți cei opt pacienți pe care i-a preluat din București au fost infectați cu bacterii intraspitalicești.

Răniții au fost aduși la Bruxelles pe 7 noiembrie, după ce au fost tratați aproximativ zece zile în spitalele din România, se arată în documentul trimis de spitalul belgian. Prin urmare, infecția cu bacterii de care vorbește echipa medicală nu s-a putut realiaza decât în timpul petrecut de pacienții din Colectiv cât timp au fost internați în România.

Citește și:  INCENDIU COLECTIV. 24 de răniți mai sunt internați în spitalele din București, trei - în stare critică

Din informațiile puse cap la cap de România liberă, cei opt pacienți care au ajuns la Bruxelles cu infecții intraspitalicești ar proveni cel mai probabil de la Spitalul Militar Central Carol Davila din București.

Comandantul acestei unități medicale, Florentina Radu, a explicat, într-o declarație făcută presei în ziua de 6 noiembrie, că “patru pacienți în stare foarte gravă și patru pacienți în stare mai puțin gravă pot fi preluați de Spitalul Militar din Bruxelles”. O zi mai târziu, medicii belgieni au luat opt pacienți români, care au ajuns în capitala Belgiei. De altfel, chiar și de pe site-ul unității medicale românești aflăm că “la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila  a venit o echipă de la Spitalul Militar de la Bruxelles, formată dintr-un  medic anestezist şi un medic chirurg, care au evaluat toate cazurile internate în Secţia ATI şi, respectiv, în Secţia de Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă pentru a selecţiona pacienţii care pot fi transportaţi în Belgia, pentru continuarea tratamentului specific”.

Citește și:  Un medic de la Spitalul de Arși DEZVĂLUIE de ce au murit pacienții de la Colectiv! "Au murit într-o bombă biologică"

Informația că toți pacienții răniți în clubul Colectiv au ajuns la Bruxelles infectați cu bacterii intraspitalicești este cu atât mai gravă, cu cât medicii români au au fost nevoiți să admită că 3 dintre tineri au murit din cauza bacteriilor pe care le-au luat în timpul internării la Spitalul de Arși.

Totuși, doctorul Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși, a încercat să minimizeze o eventuală culpă a instituției medicale explicând presei că „este un grad de infecție spitalicească comparabil, nu neaparat, cu țările civilizate,  dar în niște limite acceptabile.” Numai că în cazul celor trimiși la Bruxelles, nu a fost vorba de “limite acceptabile”, ci de o rată de infectare de 100%.

Reacția autorităților

Ministerul Sănătății a susținut într-o conferință de presă, organizată ca o reacție la dezvăluirile din România liberă, că la arsuri riscul de infecții este foarte mare. Prezent la conferință, managerul Institutului e Boli Infecțioase, medicul Streinu Cercel, a precizat că de fapt medicii belgieni au susținut că pacienții din Colectiv erau colonizați cu anumite bacterii, lucru perfect normal și nu erau infectații cu bacterii. Îi răspundem domnul medic Streinu Cercel că întrebarea noastră adresată medicilor belgicieni a fost următoarea: "Did the Romanian burned pacients come into your hopsital with infections?". De altfel, răspunzând unei întrebări, secretarul de stat din Ministerul Sănătății Dorel Săndescu a recunoscut că există posibilitatea ca pacienții din Colectiv să fi ajunși în Belgia cu infecții.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ