TRAIAN BĂSESCU acuză serviciile secrete că se implică în campanie. Reacţia SIE

| 31 oct, 2014

Serviciul de Informatii Externe (SIE) a formulat vineri un punct de vedere cu privire la acuzatiile lui Traian Basescu si ale Elenei Udrea, potrivit carora serviciile secrete s-au implicat in campania electorala pentru alegerile prezidentiale.

SIE a informat ca raspunderea pentru astfel de afirmatii le apartine persoanelor care le-au facut si ca nu comenteaza declaratiile celor implicati in campania electorala. "Serviciul de Informatii Externe nu comenteaza afirmatiile persoanelor implicate in campania electorala, raspunderea pentru cele afirmate revenindu-le in totalitate", a precizat SIE, rugat sa comenteze acuzatiile sefului statului si ale candidatului PMP la prezidentiale.

Elena Udrea a declarat joi ca serviciile secrete au fost implicate in fotografierea sa alaturi de Alina Bica, sefa DIICOT, in luna februarie, la Paris, si ca a fost vorba despre "un filaj". "Nu ma bat numai cu contracandidatii mei la presedintie, cu partidele care se afla in spatele lor, ma bat cu reprezentanti ai serviciilor secrete care au ales sa sustina unul sau altul dintre cei doi contracandidati aflati pe primele doua locuri.

Reprezentanti ai serviciilor secrete au ales sa intre in campanie si sa joace ocult in favoarea unuia sau altuia dintre candidati. Miza o reprezinta voturile pe care le va avea Elena Udrea in turul 1, daca voturile nu ma trimit in finala.

Pentru cei care stau in spatele electoratului ACL, miza o reprezinta ducerea acestui electorat in spatele ACL", a declarat Udrea, intr-o conferinta de presa, acuzand "o lucratura tipica a SIE".

Acuzatiiile au fost reluate de Traian Basescu, care a spus, joi seara, ca serviciile secrete s-au implicat in campania electorala pentru alegerile prezidentiale, pentru ca au fotografiat-o pe Elena Udrea la Paris, alaturi de Alina Bica, seful DIICOT. "Este clar ca serviciile s-au implicat, este clar ca au fost lucruri in neregula in conditiile in care pe data de 10 septembrie 2014 am chemat sefii celor doua servicii, SRI si SIE, si prim adjunctii lor, gen. Predoiu si gen. Coldea, si i-am atentioant sa nu se implice in campania electorala. Implicarea lui Melescanu nu mai are nevoie de demonstratii", a mai spus presedintele.

Intrebat ce are de gand sa faca, Traian Basescu a spus ca nu lasa lucrurile asa. "Nu le las, astept sa se termine turul intai. Sa nu credeti ca un presedinte traieste strict din informatiile serviciilor, cele nationale. Povestea aceasta este urata. Ii recunosc, le stiu stilul, dar discutam de luni", a spus presedintele, facand trimitere la serviciile secrete de la Paris.

"Niciun ofiter al unui serviciu roman de informatii nu se putea duce la receptia hotelului si sa il puna pe receptioner sa caute din urma cu 7 luni. E clar ca a fost o colaborare, dupa ce si-a depus Elena Udrea candidatura. E cu atat mai grav si nu trebuie sa ramana asa. Elena Udrea trebuie sa dea in judecata hotelul", a sugerat presedintele, spunand ca era vorba despre o ipostaza din viata privata a liderului PMP, care are "adversari multi", dar "niciunul cu capacitatile de a obtine aceste informatii".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ