Tribunalul Constanţa a stabilit un nou termen în dosarul lui Mircea Băsescu

| 05 dec, 2014

Tribunalul Constanţa a stabilit, vineri, un nou termen pentru 30 ianuarie 2015 în procesul în care Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sunt judecaţi pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la trafic de influenţă.

La următorul termen de judecată vor fi citaţi Sandu Anghel, zis Bercea Mondial şi fiul acestuia, Florin Anghel.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost prezenţi , vineri, la Tribunalul Constanţa, la al doilea termen al procesului, ei stând circa o jumătate de oră în sala de judecată, după ce au trebuit să răspundă, fiecare, la aceleaşi întrebări adresate de judecător.

Programat pentru ora 10,00, procesul a început cu o întârziere de câteva ore, timp în care Mircea Băsescu a ieşit de mai multe ori în faţa sediului Tribunalului pentru a fuma, fără a face declaraţii.

Venirea la Tribunalul Constanţa este prima ieşire din locuinţă a lui Mircea Băsescu, după ce, pe 26 noiembrie, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestării la domiciliu. Aceeaşi sentinţă a fost dată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Pe 14 noiembrie, la primul termen de judecată în proces, Mircea Băsescu le-a spus judecătorilor că nu a promis nimănui că va interveni pentru scoaterea din închisoare a lui Bercea Mondial şi că banii daţi de membrii familiei acestuia au fost luaţi de Marian Căpăţână pentru a cumpăra societatea Aversa.

Pe de altă parte, Marian Căpăţână le-a spus judecătorilor că rolul lui în această 'combinaţie infectă' a fost de cărăuş, el primind în două tranşe de la Mircea Băsescu suma de 100.000 de euro, din totalul de 600.000 de euro pe care fratele şefului statului i-a primit de la familia Bercea, tot în două tranşe.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă. Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului Bucureşti, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele preşedintelui recunoştea că a primit bani.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpăţână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ