Udrea: Încurajarea consumului, o măsură electorală

| 12 feb, 2014

Deputatul independent Elena Udrea consideră că încurajarea consumului prin proiectul de reducere la jumătate a ratelor la bănci reprezintă o măsură electorală.

'Victor Ponta doreşte să meargă până la capăt cu introducerea impozitului diferenţiat, prin faptul că susţine electorata, introducerea electoratei. De fapt, încurajarea consumului, acest pretext pe care îl tot foloseşte domnul Victor Viorel Ponta, nu este un efect al măsurii pe care vrea să o impună, este o măsură electorală şi doar atât. Am văzut cu toţii ceea ce a însemnat creditul cu buletinul: astăzi avem 900.000 de credite dintre care 23% sunt credite neperformante de aceea încurajarea consumului prin această măsură este doar un pretext pentru că de obicei oamenii care au folosit aceşti bani prin aceste credite nu au consumat produse româneşti', a declarat Udrea la Palatul Parlamentului, într-o conferinţă de presă susţinută alături de mai mulţi deputaţi independenţi, membri ai Partidului Mişcarea Populară (PMP).

Ea susţine că prin această măsură 'nu se încurajează consumul de produse româneşti, ci se încurajează consumul de produse de import'.
'Deci domnul Ponta fie nu ştie care sunt efectele, fie încearcă să ascundă o măsură populistă, electorală, care să vină în amăgirea electoratului, care de regulă, a susţinut PSD. La această probă se adaugă şi strategia fiscal bugetară care a apărut acum pe site-ul Ministerului Finanţelor unde este evident că se ţinteşte la desfiinţarea cotei unice. Trec peste faptul că PNL este scos din joc şi este invitat prin această măsură să părăsească guvernarea, dar dacă această cotă unică ar fi desfiinţată ar avea loc o stagnare a economiei, am intra în recesiune în doi ani şi am avea o creştere a muncii la negru pentru că fiecare ar încerca să se încadreze cu venitul la impozitul cel mai mic. Avem o încercare a domnului Ponta de a mai păcăli o parte din electorat', a adăugat Udrea. Deputatul Elena Udrea a mai afirmat că USL se va rupe în curând.

'Avem o nouă etapă în scandalul politic dintre PSD şi PNL care, în mod evident, se va sfârşi cât de curând cu ruperea USL. De aceea noi am spus că bătălia politică importantă de la sfârşitul anului se va da între USD şi PMP, împreună cu partidele de centru dreapta care vor susţine acelaşi candidat', a precizat Udrea.

Premierul Victor Ponta a anunţat, în urma discuţiilor cu FMI, că Guvernul va adopta o ordonanţă prin care persoanele care au credite la bănci şi un venit de maximum 1.610 lei lunar pot ajunge, în urma unei înţelegeri cu banca, la înjumătăţirea ratei pentru o perioadă de doi ani.

Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 aprilie, dar cei care optează pentru aceasta nu trebuie să aibă restanţe mai vechi de 90 de zile la plata ratelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ