Udrea: Preşedintele are dreptul să susţină un partid, în 2004 Iliescu a ieşit pe afişe cu Năstase

| 06 mai, 2014

Deputatul Elena Udrea a declarat, marţi, că preşedintele României are dreptul să susţină un partid politic, amintind că în campania electorală din 2004 preşedintele de atunci, Ion Iliescu, a apărut pe afişe cu candidatul PSD de la vremea respectivă, Adrian Năstase.

"Preşedintele României are dreptul să aibă opinie politică, are dreptul să susţină un partid politic, de altfel şi votează. Nu poate fi membru şi nu este membru al vreunui partid politic. În rest, preşedintele României are nu numai dreptul, dar eu cred că acum, cu câteva luni înainte de terminarea celui de-al doilea mandat, are obligaţia, are responsabilitatea să se asigure că un sistem împotriva căruia a luptat zece ani de zile, sistemul mafiot al baronilor locali pe care Victor Ponta îl reprezintă, nu va ajunge să ocupe România", a spus Udrea, la RFI, conform Agerpres.

Ea a susţinut că Legea fundamentală nu-i interzice preşedintelui să susţină o formaţiune politică. 'A fost, de altfel, decizia Curţii Constituţionale de la suspendarea din 2007, când a spus că preşedintele are dreptul la opinie politică', a precizat deputatul PMP.

Elena Udrea a amintit că şi Ion Iliescu, în 2004, când era încă preşedinte al României, l-a susţinut pe Adrian Năstase în campania electorală.

"În 2004, domnul Iliescu, deşi nu mai candida la Preşedinţia României, a ieşit pe afişe cu candidatul PSD la preşedinţie, Adrian Năstase. Dar să nu-l dăm ca exemplu pe domnul Iliescu, adică nu ar trebui să-l luăm ca reper. Dar aşa a fost întotdeauna şi cred că este o ipocrizie, nu poţi să-i spui unui preşedinte că el candidează din partea unui partid politic şi după aceea nu trebuie să mai aibă susţinere politică pentru partidul acela sau pentru alt partid, în funcţie de evaluările preşedintelui", a subliniat Udrea.

Pe de altă parte, Udrea l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că a intrat deja în campania electorală pentru prezidenţiale, neglijând problemele ţării.

Reacţia lui Adrian Năstase

"Mi s-a reproșat că, în campania electorală din 2004, am folosit, pe unele afișe, fotografii cu Ion Iliescu. Vreau să reamintesc faptul că, în acel an, au avut loc, concomitent, alegeri prezidențiale și alegeri parlamentare. Ion Iliescu candida pentru un loc de senator și eu candidam pentru un loc de deputat (în paralel cu alegerile prezidențiale)", scrie fostul premier pe blogul său.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ