Jurnal de campanie: O campanie electorală altfel. Ciocolată, locuri de veci sau îndeplinirea oricărei dorințe

| 06 mai, 2014

Promisiunile trăsnite ale celor „prea dornici” de un fotoliu de europarlamenar duc spre alunecarea într-o altfel de campanie tabloidă. Huzău (FC) a oferit ciocolată cu lapte cu scopul de „a-i mai îndulci” pe cetățeni. Alți candidați oferă alegătorilor, cu cinism, locuri de veci!

Campania pentru PE din acest an depășeste așteptările românilor atât prin promisiunile aberante, cât și prin acțiunile absurde ale unor oameni politici doar pentru a mai câștiga capital de imagine. Febra cursei electorale transformă acțiunile candidaților în reverii din ce în ce mai penibile. Deși poate părea incredibil, în anul 2014, politicienii încă încearcă să obțină votul românilor prin oferte de „atenții” variind de la ciocolată cu lapte la locuri de veci în cimitire.

Și pentru că era prea frumos să se limiteze doar la atât, mai avem o noutate importantă: partizanatul politic al lui Traian Băsescu, în campanie pentru Partidului Mișcarea Populară, care sparge orice top al lipsei de respect față de valorile și principiile înscrise în Constituție.

Promisiunile trăsnite ale celor „prea dornici” de un fotoliu de europarlamenar duc spre alunecarea într-o altfel de campanie tabloidă. Din categoria celor care sunt în stare de a oferi orice alegătorilor doar pentru a-i vota face parte, de exemplu, Mihai Huzău (Forța Civică), care a oferit ciocolată cu lapte cu scopul de „a-i mai înculci” pe cetățeni. Alți candidați oferă alegătorilor, cu cinism, locuri de veci!


Capul de listă al Partidul Noua Republică (PNR), Mihail Neamțu a generat scandal pe scena politică după ce a recitat versurile unui poet legionar. Iar pentru a depăși penibila situație, candidatul PP –DD, Dan Diaconescu, s-a transformat în peștișorul de aur și a promis îndeplinirea tuturor dorințelor.

Însă mesajul de campanie al lui Dan Diaconescu - „vreau să vă puneți câte o dorință pe un bilețel (...) Și veți vedea ce se va întâmpla în lunile următoare” - a fost doar un salt din lac în puț în ridicolul promisiunilor europarlamentere.

Promisiunile aberante ale acestor politicieni vin în contextul în care creativitatea și originalitatea în stategia de imagine a partidelor lipsesc cu desăvârșire. De exemplu, PNL și PMP au ales să folosească același mesaj pentru europarlamentare pe tricourile prin care îndeamnă alegătorii să îi voteze.

Mesajul „Keep calm and vote PNL” se regăsește și pe tricourile popularilor – doar simbolul și numele partidului diferă „Keep calm and vote PMP”. Iar acest fapt dovedește fie lipsă de originalitate, fie o campanie comună a PNL și PMP.

După ce în campaniile precedente, Elena Udrea a pus murături, a dat cu mopul / a cântat / a dansat la TV, de această dată deputatul PMP a sărit cu parașuta de 1 mai și  s-a pozat pe plajă, în genunchi, lângă Cristian Preda, pentru a face imagine PMP. Practic, unii fac politică în picioare, alții în genunchi!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ