A aflat și Blaga ce știa tot satul

| 06 mai, 2014

Vasile Blaga se preface că descoperă acum roata pătrată care face politica autohtonă să se învârtă cum se învârte, aruncând o țară întreagă din șanț în gropi și vițăvercea. Din păcate, ingenuitatea lui Vasile Blaga este marfă perisabilă și imposibil de vândut, măcar din cauză că partidul democrat-liberalilor, ca și liderul Blaga, s-au făcut de prea multe ori luntre și punte, devenind complicii lui Băsescu.

Motivat probabil de acele voci din partid, din ce în ce mai numeroase, care-i reproșează replicile leșinate, la limita de jos a apatiei politice, prin care eschivează numeroasele atacuri de o virulență rară ale lui Traian Băsescu la adresa PDL, Vasile Blaga și-a luat inima în dinți pentru o replică mai adecvată.

Era și timpul, căci din campania de europarlamentare abia dacă a mai rămas ceva, iar, în perspectiva celor prezidențiale, PDL zace fără să se sprijine. Dar să vedem dovada curajului și aroganța pe care și-a permis-o Blaga, într-un final, față de cel care i-a fost cândva un șef cu mână de fier. "Este o fractură logică în tot ceea ce spune preşedintele. Vorbeşti despre unificarea dreptei, dar loveşti în inima ei, în PDL, mai nou văd că a reevaluat partidul, partidul este bun şi mă loveşte pe mine, ceea ce nu mă deranjează foarte mult, pentru că mai mult loveşte în toţi cei care nu văd un potenţial candidat la Preşedinţie pe doamna Udrea. Eu nu o văd, şi atunci sigur că este supărat", a ricanat ”naiv” Vasile Blaga.

Ce putem să spunem, decât că în PDL s-a mai reinventat o dată apa caldă, spre gloria și progresul omenirii. Vasile Blaga vrea să sugereze celor mai slabi de înger, prea puțin înfipți pentru a-i râde în faă, că abia acum a descoperit ceea ce știa tot satul și anume că jocurile se fac numai și numai pentru ”Lenuța a lu șefu”? Liberalul Sorin Roșca Stănescu insistă că încă din 2005 avea știre despre asemenea planuri ultra-ambițioase ale lui Băsescu legate de Udrea.

Vasile Blaga se preface că descoperă acum roata pătrată care face politica autohtonă să se învârtă cum se învârte, aruncând o țară întreagă din șanț în gropi și vițăvercea. Din păcate, ingenuitatea lui Vasile Blaga este marfă perisabilă și imposibil de vândut, măcar din cauză că partidul democrat-liberalilor, ca și liderul Blaga, s-au făcut de prea multe ori luntre și punte, devenind complicii lui Băsescu în asemenea manipulări menite să deturneze mersul firesc al politicii românești.

De ce spunem asta: nefiind treabă publică care-s relațiile exacte ce-i leagă pe Udrea și Băsescu, nu putem decât să afirmăm că dintr-o pură nimereală se face că în prezent această Elenă (și nu cealaltă) este împinsă la deal spre Palatul Cotrocenilor. Aceeași pură întâmplare face ca nu Elena Udrea să fi fost priponită la Bruxelles, prin complicitatea democrat-liberalilor care au susținut-o pe ”independenta lui tata”, așa cum s-a ordonat de la cel mai înalt nivel.

Din perspectiva acestor permutări și evoluții perfect posibile, putem spune că Vasile Blaga și Traian Băsescu sunt o apă și-un pământ, exact în același fel în care râde ciob PDL de oala spartă a PMP. Nici unii, nici alții nu au dreptul să emită acum judecăți pretențios-moralizatoare, pentru că au mâncat același usturoi și le miroase gura în același fel. Cine poate spune acum, cu mâna pe inimă, că nu vorbim de facțiuni conjuncturale ale aceleiași formațiuni politice, eliminată de populația înfuriată de la guvernare, în 2012...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ