Partidul Popular, deloc popular

| 06 mai, 2014

Partidul Mişcarea Populară nu a avut evenimente mari dintr-un motiv foarte simplu – lumea a înţeles că PMP-ul este creat după chipul şi asemănarea liderului de la Cotroceni.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare se anunţa un bun prilej pentru Partidul Mişcarea Populară în a demonstra românilor de ce ar merita voturile lor. Numai că în locul unui program politic bine argumentat şi structurat prin care să convingă cetăţenii, “popularii” lui Traian Băsescu au căzut în extrema unui populism deşănţat.

Cum Traian Băsescu a luat prim-planul devenind figura politică identitară a PMP, ceilalţi membri ai formaţiunii recurg la tot felul de giumbuşlucuri de imagine pentru a genera acţiuni şi evenimente care mai de care mai ridicole. Aşa se face că membrii PMP îşi fac poze unii altora, alţii membri de vază sar cu paraşuta sau sunt cuprinşi de febra selfie-urilor pe care le postează ulterior pe Facebook.

Toată această mascaradă nu este de fapt altceva decât proba lipsei de fond în care se scaldă PMP-ul, un pseudo-partid politic creat la cererea lui Traian Băsescu şi care nu este capabil decât de o figuraţie tristă pe scena politică internă.

Partidul Mişcarea Populară nu a avut evenimente mari dintr-un motiv foarte simplu – în pofida tuturor eforturilor de a mobiliza populaţia, lumea a înţeles că PMP-ul este creat după chipul şi asemănarea liderului de la Cotroceni. Prin urmare, formaţiunea se complace în a gira tot soiul de manifestări artificiale care, în mod evident, nu au cum să genereze un capital de încredere/simpatie în jurul PMP.

Prin aceste acţiuni, PMP demonstrează într-adevăr că este un partid altfel, dar într-un sens profund negativ. În loc să iasă de sub influenţa nefastă a lui Traian Băsescu, popularii se lasă angrenaţi în manifestări cel puţin bizare. Niciun moment în jurul PMP nu a avut loc o discuţie referitoare la planurile candidaţilor formaţiunii în Parlamentul European. Niciun moment campania PMP nu a fost dusă în zona unei dezbateri de fond care să co-intereseze populaţia şi îndeosebi pe cei care vor participa la votul din 25 mai.

PMP a intrat sub zodia lui Traian Băsescu şi este puţin probabil că va ieşi vreodată de acolo. Ceea ce înseamnă că formaţiunea nu are niciun viitor şi nicio şansă de a reprezenta vreodată o alternativă reală pe scena politică. PMP confirmă astfel că nu este decât un instrument electoral prin care şeful statului încearcă să îşi materializeze ambiţiile sale conflictuale, ca marcă a mandatului său de preşedinte.

Iar lipsa de popularitate a PMP va avea fără îndoială implicaţii şi în registru electoral. Fiindcă în ciuda zbaterilor lui Traian Băsescu de a asigura o platformă formaţiunii, realitatea este că partidul nou creat nu-şi depăşeşte condiţia umilă de simplă remorcă a şefului statului. Iar cum popularitatea lui Traian Băsescu se află la cote foarte joase, nici PMP nu va rupe gura târgului la alegerile europarlamentare care se apropie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ