Uite trei afecţiuni la care nu te gândeai că pot fi tratate cu VARZĂ

| 23 ian, 2014

Stiai, desigur, ca atunci cand te lovesti este bine sa aplici varza pe locul afectat. Aceasta nu este insa singura calitate a verzei. In cazul degeraturilor, al constipatiei, in prevenirea si tratarea cancerului, varza joaca un rol important. Iata 8 afectiuni tratate cu varza.

1. Degeraturi, arsuri, maini crapate

Folosita sub forma de cataplasme, varza vindeca pielea. Antioxidantii din varza au puterea de a descongestiona o rana si de a repara pielea in caz de degeraturi, arsuri sau piele crapata. Varza contine vitamina U, care ajuta la cicatrizarea mucoaselor. Spala frunzele de varza cu apa calduta si indeparteaza partea fibroasa. Zdrobeste foile cu un sucitor folosit pentru prajituri, pentru ca sucul sa iasa la suprafata. Taie fin varza, amestec-o cu ulei de masline, pune cataplasme pe rana si lasa-le sa actioneze toata noaptea.

2. Constipatie

Varza este alimentul ideal pentru cosntipatie. Bogata in fibre (200 g de varza aduc mai mult de 20% din necesarul zilnic al organismului), varza stimuleaza tranzitul intestinal si trateaza constipatia. Zeama de varza este si ea laxativa. Poti face si suc de varza fiarta sau supa de varza.
Trebuie sa stii ca pentru digestie este bun doar sucul in care varza a fiert mai putin de o ora. Daca fierbe mai mult, varza te va constipa. Bea intre 2 si 4 pahare de suc de varza zilnic, pana cand se regleaza digestia.

3. Furuncule si abcese

Proprietatile antioxidante ale flavonoidelor din varza pot accelera vindecarea unui furuncul sau a unui abces. Spala frunzele de varza cu apa calduta si indeparteaza partea fibroasa. Preseaza foile de varza cu un sucitor, ca sa iasa sucul la suprafata. Pune cate 3-4 frunze pe locul afectat si bandajeaza. Reimprospateaza cataplasmele cu varza, pana la vindecare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 ian, 2014
Cristina
fibre
Daca varza nu functioneaza, incercati o dieta cu fibre alimentare gen hemostop, colonhlp, smartcolon etc.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ