E uimitor. Ce se întâmplă în corpul tău după ce mănânci VARZĂ CREAŢĂ

| 23 apr, 2014

Varza este regina nutritiei, spun specialistii. Toate rudele ei, varza creata ( numita si varza nemteasca), varza rosie, varza de Bruxelles si varza chinezeasca, sunt foarte nutritive.

Specialistii au identificat la toate soiurile de varza substante cu proprietati antianemice, antialergice, cicatrizante, antitumorale, antioxidante si sedative. Intr-o varietate de boli, puterea vindecatoare a verzei s-a dovedit miraculoasa. Ca sursa de vitamina C, varza alba, de capatana , cum i se spune in popor, este cea mai buna. Fiarta in abur sau preparata la microunde acest soi de varza isi pastreaza proprietatile nutritive.

"Sucul de varza vindeca ulcerul digestiv. Tratamentul este foarte simplu. Zilnic se bea cate o jumatate de litru de suc proaspat de varza, extras din frunze proaspete, de calitate, provenite din surse nepoluate chimic. Leacul se bea imediat dupa ce a fost preparat , pentru a evita oxidarea, iar tratamentul poate fi continuat un interval de 14 zile. Terapia aceasta regleaza aciditatea gastrica si vindeca ulcerul. Sunt dovedite si efectele antiparazitare si antidiareice ale verzei de capatana. In schimb, soiul de varza de Bruxelle este recomandat diabeticilor, datorita efectului hipoglicemiant mai puternic, in comparatie cu celelalte varietati de varza. In acelasi timp, varza rosie contine substante cu proprietati depurative si dezinfectante pentru tractul gastro-intestinal (esofag, stomac, intestin subtire si colon)", spune Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, potrivit sanatate.ro.

Varza creata a evoluat din varza salbatica, originara din sud-vestul Europei si din regiunea mediteraneeana, dar acum s-a raspandit in toata lumea. Prin continutul de vitamina A, varza creata este o hrana sanatoasa pentru tesuturi si tine la distanta primele semne de batranete. Leguma aceasta mai putin cunoscuta, cu efecte protectoare asupra sistemului nervos si a stresului (contine vitamine din complexul B (B2, B3, B5) a fost indelung cercetata. De asemenea, acest soi de varza are proprietati anticancerigene , specifice familiei cruciferelor, prin aportul urias de betacaroten (385 mg ). Totodata, consumul de varza creata ajuta la detoxifierea ficatului, intarind sistemul imunitar. Datorita continutul modest de lipide, dieta cu varza creata este recomandata frecvent in diferite cure de slabit, deoarece o portie de 100 g contine doar 25 de calorii; in schimb, potasiul (270 mg) si acidul folic (75 mg) se regasesc in cantitati semnificative in compozitia legumei.

In plus, specialistii sustin ca varza creata mentine sanatatea inimii, a pielii, dar si nivelurile de energie din organism.

Cura de revigorare, in caz de surmenaj fizic si intelectual, se recomanda de trei-patru ori pe an; o cura dureaza 20 de zile, iar in acest interval, inainte de masa de pranz si de cina, se consuma cate o farfurie cu varza creata ( 150 g), tocata marunt, asezonata cu putin ulei de masline si cu suc de lamaie.

Tag-uri: varză, varza creata
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ