Un asteroid-mamut va trece vineri pe lângă Terra

| 27 mar, 12:18

Un asteroid dimensiuni uriașe va trece pe lângă Terra, vineri, la o distanță de 11 ori mai mare decât aceea dintre Pamant și Luna.

Conform ziarului online the Independent, asteroidul, cunoscut sub numele de 2014 YB35,  nu va avea un impact nimicitor cu planeta noastră, dar va trece pe lângă Terra la o distanţă suficient de apropiată pentru a putea fi observat de astronomi.

Monitorizarea zilnică  a corpului ceresc a permis savantilor americani să alcătuiască o hartă exactă cu traiectoria asteroidului. Astfel, potrivit simularilor computerizate, asteroidul 2014 YB35 va trece, vineri, pe lângă Terra la o distanță de 0,03 unitati astronomice, echivalentul a 4,5 milioane de kilometri. 

Contrar celor relatate în anumite articole de tabloid, NASA nu se află "în alertă maximă" din cauza acestei "întâlniri" cu asteroidul.


Citeşte şi: Experiment inedit: Cum ar arăta impactul unui asteroid cu suprafaţa Terrei. VIDEO

Tag-uri: asteroid, pamant, Terra
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ