Un avion cu 150 de oameni la bord S-A PRĂBUŞIT în Franţa. Imagini DEVASTATOARE

| 24 mar, 12:46

Un Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low cost a Lufthansa, care asigura legătura între Barcelona și Düsseldorf , s-a prăbușit marți în Alpii francezi, cu 150 de persoane la bord - 144 de pasageri și șase membri ai echipajului. Un secretar de stat în Ministerul Transporturilor a declarat că nu există supravieţuitori, relatează AFP. 

UPDATE. Este 'o scenă apocaliptică', a declarat un deputat francez care a survolat locul prăbușirii într-un elicopter alături de ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, scrie AFP.

Echipele de salvare sosite marți în Alpii francezi la locul prăbușirii avionului Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings nu au mai găsit nicio bucată întreagă din fuselajul sau aripile aparatului, nici corpurile neînsuflețite ale celor aflați la bord nemaifiind întregi, a declarat agenției Reuters un procuror din orașul Marsilia.

UPDATE. Au apărut primele filmări cu echipele de căutare.

UPDATE: Parintii celor 16 elevi de liceu care se aflau la bordul avionului prabusit au aflat vestea de la televizor, a marturisit directorul liceului din Düsseldorf:

"Parintii au aflat din media si au inceput sa dea telefoane sa se intereseze daca avionul in care se aflau copiii lor a aterizat. Noi suntem bine pregatiti pentru o asemenea situatie: avem psihologi si am format o celula de criza pentru elevi. Scoala ramane deschisa".

UPDATE: Una dintre cutiile negre ale aeronavei a fost recuperata de echipajele de salvare trimise la locul accidentului, a fost recuperata de echipajele de salvare trimise la locul accidentului, a declarat deputatul francez Christophe Castaner, pentru postul de televiziune iTélé.

imagine avion prabusit Franta

UPDATE. Potrivit unui ziar catalan, La Vanguardia, la bordul avionului se aflau 16 copii şi doi profesori, o clasă întreagă de elevi ai şcolii gimnaziale Joseph-König din localitatea Haltern am See, de lângă Dusseldorf. Grupul se întorcea dintr-o excursie de schimb de experienţă în Spania. Informaţia a fost confirmată ulterior de oficialii companiei Germanwings.

Un martor ocular care a observat avionul Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings cu puțin timp înainte ca acesta să se prăbușească în Alpii francezi relatează că aparatul zbura la o altitudine foarte joasă, dar nu a remarcat vreun alt element care să indice posibile probleme, consemnează agenția EFE.

Pe contul de Twitter al  ziarului francez La Provence au apărut alte imagini de la locul catastrofei.

 

UPDATE. Publicația locală Le Dauphine Libere a publicat primele fotografii cu locul prăbușirii avionului.

UPDATE: Potrivit companiei Germanwings, avionul a pierdut 4.000 de metri altitudine în doar un minut, după care s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă. 67 de germani, printre care 16 copii, dar şi 45 de spanioli se aflau la bord. Acesta este ultimul bilanţ oferit de conducerea companiei Germanwings.

UPDATE. Printre victimele accidentului aviatic din Franța nu se află cetățeni români, a anunțat ministerul român al Afacerilor Externe, citat de B1 TV.

UPDATE. Reprezentanţii Germanwings au declarat că pilotul avionul avea peste 10 ani de experienţă alături de companie. O echipă de angajaţi Airbus, Lufthansa şi Germanwings se îndreaptă spre locul accidentului pentru a stabili cât mai repede cauza tragediei. Reprezentanţii companiei au declarat că aeronava a pierdut contactul cu turnul de control francez când se afla la 6.000 de picioare altitudine. Avionul a avut o cădere abruptă de aproximativ 8 minute, informează France 24.

UPDATE: Oficiali germani din domeniul securităţii au declarat că, potrivit primelor dovezi, prăbuşirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, în sudul Franţei, nu este un act de terorism.


În acelaşi timp, compania Lufthansaa confirmat prăbuşirea avionului Germanwings.

"Cu profund regret, trebuie să confirmăm că Zborul Germanwings 4U 9525, pe ruta Barcelona - Düsseldorf, a suferit un accident în Alpii francezi. Cursa era efectuată cu un avion de tip Airbus A320, iar la bord erau 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului", a comunicat Lufthansa.

Companiile Lufthansa şi Germanwings au creat o linie telefonică specială pentru rudele victimelor - 0800 11 33 55 77.

"Toată lumea de la Germanwings şi Lufthansa este profund şocată şi îndurerată de acest eveniment. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt la rudele şi prietenii pasagerilor şi membrilor echipajului", precizează comunicatul.

Citeşte şi: Regele Spaniei, decizie de ULTIM MOMENT după catastrofa aviatică

Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) şi jandarmeria franceză au confirmat că un Airbus A320 s-a prăbuşit în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei.

Avionul aparţine companiei germane Germanwings. "Am aflat recent despre informaţiile din presă care speculează cu privire la un incident, deşi noi nu avem încă informaţii proprii confirmate", a precizat Germanwings, pe Twitter.

În acelaşi timp, directorul companiei Lufthansa, care deţine Germanwings, a declarat că ”nu se ştie ce s-a întâmplat cu avionul”. „Dacă temerile nostre sunt confirmate, aceasta este o zi neagră pentru Lufthansa”.

Citeşte şi: Schimbarea făcută de Germanwings la scurt timp după tragedia aviatică

Potrivit presei franceze, avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora României) şi urma să ajungă la Dusseldorf, în nordul Germaniei, însă a dispărut de pe ecranele radarelor în jurl orei 11.15 (12.15, ora României).


La bordul avionului de tip Airbus A320 se aflau 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului.
Cel puţin 45 dintre pasagerii avionului Airbus 320 au nume spaniole, au anunţat surse din cadrul Guvernului de la Madrid, citate de El Mundo, în ediţia electronică. Potrivit surselor citate, la bordul avionului se aflau şi doi bebeluşi. Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a anunţat că victimele sunt de naţionalitate spaniolă, germană şi turcă.

Elicopterele trimise în zona în care s-a prăbuşit avionul au reperat epava aparatului de zbor şi câteva cadavre în jurul acesteia, a anunţat secretarul de stat pentru Transporturi Alain Vidalies, citat de Europe1 în pagina electronică. Rămăşiţele aeronavei au fost localizate la o altitudine de peste 2.000 de metri.

"Avionul a fost reperat. Acesta s-a prăbuşit într-o zonă inaccesibilă pe cale rutieră", a declarat pentru Europe1 secretarul de stat. "Nimeni nu a putut ajunge la avion până la ora la care vorbim. Pur şi simplu, survolarea cu elicopterele a permis reperarea carcasei avionului şi a câtorva cadavre în jurul avionului", a adăugat Vidalies. Stratul de zăpadă din zona tragediei atinge 80 de centimetri, relatează La Chaîne Météo.


Zona în care a avut loc accidentul

Potrivit primarului oraşului Barcelonnette, avionul s-a prăbuşit într-o zonă izolată, acoperită de zăpadă, iar echipajele de salvare vor întâmpina dificultăţi să ajungă la epavă.



Premierul francez Manuel Valls a confirmat tragedia aviatică şi a afirmat că ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve se îndreaptă către locul accidentului, unde va ajunge în scurt timp.

La rândul său, preşedintele francez Francois Hollande a declarat că nu sunt sperante să fie găsiţi supravieţuitori. 

"Condiţiile accidentului nu sunt încă elucidate (...) Ele sugerează că nu va fi niciun supravieţuior. Nu cunoaştem încă identităţile victimelor. Este foarte probabil ca un număr semnificativ de victime să fie cetățeni germani", a mai afirmat preşedintele francez.

Citeşte şi: Angela Merkel, decizie DRASTICĂ după prăbuşirea avionului Germanwings

De asemenea, Francois Hollande şi-a exprimat sprijinul pentru cancelarul german Angela Merkel, cei doi având o convorbire telefonică, potrivit Palatului Elysee.

Acesta este primul accident aviatic care are loc în Franţa, după prăbuşirea avionului Concorde, la 25 iulie 2000.

Citeşte şi: Celulă de criză la MAE în urma tragediei aviatice din Franţa

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ