Un condiment AROMATIC folosit de noi toţi, armă anti-cancer şi anti-îmbătrânire

| 07 apr, 2014

Bogate în acizi graşi esenţiali omega – 3, fibre, vitaminele K şi C, alciu, magneziu şi mangan, cuişoarele oferă o protecţie puternică împotriva multor boli.

Manganul activează o varietate de enzime importante în organism şi joacă un rol important în metabolismul lipidic. Manganul stabilizează, de asemenea, sistemul nervos – ameliorând stările de depresie, iritabilitate şi anxietate.

Cuişoarele sunt mugurii uscaţi ai florii arborelui de cuişoară, nişte lujeri asemănători viţei-de-vie. Planta, cultivată în ţările calde, este originară din Insulele Moluce şi face parte din familia Myrtaceae.

Cuişoarele sunt foarte eficiente în combaterea urmăroarelor afecţiuni

- infecţii bacteriene
- inflamaţii
- boala parodontală
- echilibrarea nivelului de zahăr din sânge
-  astm
- spasme musculare
- acnee
- răceli, gripă şi dureri în gât
- congestie pulmonară

Încetinesc îmbătrânirea

Antioxidanţii din cuişoare neutralizează radicalii liberi, încetinesc procesul de îmbătrânire şi previn cancerul..

Cuişoarele conţin 15%-20% ulei esenţial, dar şi flavonoide, taninuri, steroli şi glicozide sterolice, ulei gras (10%) şi acizi polifenolcarboxilici (acid galic, acid protocatehic).

Destul de dificil de preparat acasă, uleiul eteric se obţine din bobocii florali prin antrenare cu vapori de apă, timp de 14-16 ore, sau din frunze, timp de 48 de ore.

Acest preparat conţine eugenol, în proporţie de 85%-95% din total, la care se adaugă acetatul de eugenol, vanilina, cineolul, cariofilenul, pinenul şi mentolul. Uleiul este un antioxidant puternic, care distruge paraziţii intestinali, microbii şi ciupercile, fortifică sistemul imunitar şi încarcă organismul cu energie.

Cuişoarele tratează şi disfunctiile sexuale. În cadrul unui test, şoarecii de laborator au primit o doză de extract de cuişoare o dată pe zi timp de şapte zile. La sfârşitul testelor cercetătorii au ajuns la următoarea concluzie:

” Rezultatele au indicat că extractul etanolic de cuişoarea a produs o creştere semnificativă şi durabilă a activităţii sexuale şobolanilor masculi normali, fără să producă nicio ulceraţie gastrică vizibilă sau alte efecte adverse. ”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ