Un fan chinez al seriei 'Star Trek' a construit o navă Enterprise ca sediu al firmei sale

| 25 mai, 14:18

Omul de afaceri chinez Liu Dejian, fondator al companiei de jocuri video NetDragon și admirator înfocat al seriei 'Star Trek', și-a construit birourile sub forma navei Enterprise din popularul serial științifico-fantastic, relatează EFE.

Potrivit ziarului South China Morning Post, birourile "galactice" se află în orașul Fuzhou, din provincia Fujian, și au fost construite cu avizul postului de televiziune CBS, proprietar al drepturilor serialului 'Star Trek' căruia Liu i-a cerut acordul.

Replica navei Enterprise, care stă la baza multor sezoane ale serialului și filmelor pentru marele ecran 'Star Trek' a costat 1 miliard de yuani (160 de milioane de dolari) și are o suprafață egală cu trei terenuri de fotbal.

'Trekkie' Liu, 43 de ani, a fost unul din pionierii jocurilor video chineze iar în prezent ocupă locul 320 în topul celor mai bogați oameni ai planetei elaborată de Forbes.

Nava Enterprise, în formă de disc și propulsată de rachete, a apărut încă din primele episoade ale serialului, la mijlocul anilor 60.

Popularitatea sa a devenit atât de mare, încât agenția spațială americană NASA a botezat cu acest nume primul său transportator care a călătorit în spațiu în 1977.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ