Un număr de 41 de magistraţi susţin la CSM interviul de promovare ca judecător la ICCJ

| 15 mai, 2013

Un număr de 41 de magistraţi susţin interviul, miercuri şi joi, în faţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, în cadrul concursului organizat pentru ocuparea a 29 de posturi vacante de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Astfel, miercuri, între orele 9.00 şi 16.10, sunt programaţi pentru interviul de promovare în funcţia de judecător la secţiile I şi II civile ale instanţei supreme un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi 19 judecători de la Curtea de Apel Bucureşti, Curtea de Apel Iaşi, Galaţi şi Craiova.

Tot în faţa plenului CSM vor susţine interviul, joi, 21 de judecători de la Curţile de Apel Ploieşti, Bucureşti, Timişoara, Târgu Mureş, Suceava, Craiova, Bacău şi procurori de la Parchetul instanţei supreme şi Parchetul Curţii de Apel Bucureşti înscrişi la concursul de promovare în funcţia de judecător la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal şi Secţia Penală a instanţei supreme.

Printre candidaţii care vor să ajungă la Secţia penală a instanţei supreme se numără procurorul Horia Valentin Şelaru, de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, delegat la Parchetul instanţei supreme, fost consilier al Laurei Codruţa Kovesi pe când aceasta era procuror general.

La Secţa I Civilă a instanţei supreme îşi doreşte să promoveze şi Cristina Văleanu, preşedintele Curţii de Apel Iaşi. Judecătoarea este cercetată de DNA pentru favorizarea infractorului, pentru că ar fi avertizat un ieşean că este interceptat telefonic.

Lia Savonea, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, şi Luciana Mera, din cadrul aceleiaşi instanţe, care a făcut parte din completul ce l-a arestat pe poliţistul Cristian Cioacă, în decembrie 2012, participă şi ele la interviul pentru promovarea la Secţia penală a instanţei supreme.

Concursul pentru ocuparea a 29 de posturi vacante de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a început la 7 ianuarie şi se va încheia în 31 mai.

Au fost scoase la concurs şapte posturi vacante la Secţia I-a civilă, şase la Secţia a II-a civilă, zece la Secţia penală şi şase posturi de judecător la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, potrivit CSM.

La concurs s-au putut înscrie judecătorii şi procurorii care îndeplinesc condiţiile minime de vechime prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor republicată şi care la ultimele trei evaluări au avut calificativul "foarte bine" şi nu au fost niciodată sancţionaţi.

Concursul de promovare în funcţia de judecător la instanţasupremă a fost organizat în temeiul prevederilor art. 52 -52 indice 7 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare în funcţia de judecător la ICCJ, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 74/31 ianuarie 2012, modificată şi completată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ