Unde a dispărut Crin Antonescu şi de ce?

| 01 aug, 2013

Este foarte probabil că Antonescu a văzut în această decizie finalul aventurii sale de constituționalist și a încercat să își ascundă eșecul, alegând cea mai proastă variantă posibilă.

În ultima perioadă, Crin Antonescu se mai remarcă doar prin absența din viața politică românească. Crin Antonescu nu a dat vreun semn de viață nici atunci când PNL a fost pus în situația de a-i găsi un înlocuitor lui Relu Fenechiu la Ministerul Transporturilor, și nici când Traian Băsescu a aruncat în aer privatizarea CFR Marfă, ca să menționăm doar două dintre evenimentele cele mai importante care s-au derulat în aceste ultime săptămâni de când președintele PNL nu a mai avut nicio intervenție publică. A abandonat cu totul PNL, care este condus de o bună bucată de vreme de către înlocuitori.

Oficial, absența sa se explică prin aceea că președintele Senatului se află în concediu. O asemenea explicație nu poate fi însă luată în serios în condițiile în care discutăm despre un șef de partid aflat la guvernare și, mai ales, despre o persoană cu pretenții la cea mai înaltă funcție în stat.

În perspectiva cursei pentru Cotroceni, pentru care pregătirile sunt aproape să intre în linie dreaptă, Crin Antonescu ar trebui să fie mai prezent ca niciodată pe scena politică.  Iar interesul președintelui PNL de a fi cât mai activ ar trebui să fie cu atât mai mare cu cât Antonescu s-a confruntat în ultima perioadă cu un declin în sondajele de opinie. Or, pornind de la subiectele fierbinți ale acestei veri politice, Crin Antonescu ar fi avut prilejul, cel puțin teoretic, să recupereze din ceea ce a pierdut în ultimele luni de zile.

Mai mult, profitând de faptul că, totuși, într-o asemenea perioadă temele de dezbatere sunt ceva mai puține, Crin Antonescu ar fi putut să speculeze prilejul ca să împingă mai puternic pe agena media subiectul modificării Constituției. Președintele PNL ar fi putut astfel să își consolideze imaginea de ”părinte” al noii Legi Fundamentale, întârindu-și astfel în mod implicit profilul de prezidențiabil.

Crin Antonescu a abandonat însă cu totul acest subiect și a preferat să plece în vacanță. Iar dispariția sa de pe scena politică a venit nu întâmplător tocmai după ce Curtea Constituțională a decis că referendumul pentru modificarea Constituției nu va putea fi organizat mai devreme de un an de zile după noua lege, care reduce pragul necesar validării de la 50 la 30 la sută.

Este foarte probabil că Antonescu a văzut în această decizie finalul aventurii sale de constituționalist și a încercat să își ascundă eșecul, alegând cea mai proastă variantă posibilă. Pentru că dispariția sa de pe scena politică nu rezolvă problema modificării Constituției ci îl transformă în principalul vinovat pentru un eventual eșec al procesului, pornind de la premisa că ar fi trebuit să fie cel mai activ promotor al unei dezbateri publice, care să permită creșterea interesului electoratului pentru subiect (și deci și șansele de validare ae referendumului). În schimb, Antonescu abandonează lupta, demonstrând astfel o neseriozitate și o incapacitate de a duce la bun sfârșit proiecte esențiale pentru țară, atribute care sunt perfect incompatibile cu profilul unui prezidențiabil. Ceea ce ar putea să îl coste imens în toamna viitoare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 aug, 2013
atent
slab de tot
articol mai slab n-am vazut...si-a luat ca tinta pe Antonescu si apoi a construit o facatura stupida...unde e subiectul nene jurnalistule?
01 aug, 2013
rad_de_prosti
ardei, esti prost sau te prefaci ?
nu inteleg, orice prOst poate scrie aici ? ghita plateste orice retardel ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ