Unde locuiesc cei care l-au rastignit pe Iisus

| 19 mai, 2014

In perioada biblica, evreii erau "poporul ales" de Dumnezeu, cei care aveau sa duca la indeplinire planul Creatorului. In zilele noastre, iudaismul cunoaste o neasteptata renastere, scrie The Economist.

In 1939, in lume existau 16,5 milioane de evrei, in timp ce cu 39 de ani in urma, numarul acestora era de 10,6 milioane.

La sfarsitul Celui De-Al Doilea Razboi Mondial, nazistii au ucis o treime din evrei, prin Holocaustul pentru care platesc chiar si astazi.

Astazi, in lume sunt 13,5 milioane de evrei, din care 81% traiesc in Israel si Statele Unite. Caderea URSS-ului a starnit ultimul mare val de evrei care au plecat sa se stabileasca in Israel la inceputul anilor '90.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mai, 2014
ueit
Numele articolului e foarte ofensiv. Nici un crestin sau mozaic din prezent nu ar trebui sa dea importanta unui lucru intamplat acum 2000 ani. Crestinismul este rezultatul lucrurilor intamplate atunci si al unora de dupa. Este starea de echilibru in care se gaseste lumea acum, iar Vechiul Testament e Tora. E drept, anticrestinismul unora (de diferite religii sau "atei") poate fi deranjant. Dar miruiti-i individual!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ