Update. CSM sesizează Inspecţia Judiciară pentru declaraţiile lui Ponta despre condamnarea lui Năstase

| 07 ian, 2014

Consiliul Superior al Magistraturii sesizează Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase.

Update. "Secţia pentru judecători, respectiv Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării verificărilor privind eventuala încălcare a independenţei sistemului judiciar, în raport de afirmaţiile domnului prim-ministru Victor Ponta în cadrul emisiunii  „Ora de vârf”, difuzată la postul de televiziune „România TV”, în data de 06.01.2014, inclusiv cu privire la celeritatea soluţionării unor sesizări penale", se arată în comunicatul CSM.

Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit marţi, din oficiu, pentru a analiza declaraţiile făcute de Victor Ponta, notează Mediafax.

În cazul în care se concluzionează că aceste declaraţii ale premierului ar putea fi de natură să aducă atingere sistemului judiciar, va fi sesizată Inspecţia Judiciară, pentru a face verificări, au declarat marţi, pentru agenţia de presă oficiali din CSM.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Rahova.

Premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ