Urmările vandalizării maşinii ministrului Daniel Barbu: cinci persoane sunt urmărite penal

| 30 oct, 2013

Cinci persoane sunt urmărite penal în cazul vandalizării maşinii ministrului Culturii, Daniel Barbu, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

''În cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, cu prilejul participării la un protest neautorizat în Centrul Vechi al Capitalei, în data de 17 octombrie, lucrători de poliţie din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale - Poliţia Sector 3, sub îndrumarea procurorilor acestei unităţi de parchet, au procedat la citarea unui număr de cinci persoane, în vederea aducerii la cunoştinţă a învinuirii şi audierii în calitate de învinuiţi. Pentru garantarea dreptului la apărare al învinuiţilor, alte date (inclusiv numele învinuiţilor şi momentul audierii) nu pot fi făcute publice în acest moment'', se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti.

Potrivit sursei citate, începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având drept scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Pe 17 octombrie, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a participat la o dezbatere în Club A, din Centrul Vechi, iar când a ieşit din local a constatat că autoturismul său era înconjurat de mai multe persoane care protestau faţă de proiectul de la Roşia Montană.

Ministrul Daniel Barbu a fost abordat de protestatari încă din timpul dezbaterii de la Club A, care a fost suspendată din cauza celor care scandau împotriva proiectului minier. Poliţiştii aflaţi în zonă au solicitat intervenţia jandarmilor în momentul în care indivizi din acel grup au atacat cu pietre maşina ministrului, spărgându-i luneta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 noi, 2013
Andreea
la ce sa te astepti?
Da..la ce sa te astepti de la o gasca de protestatari a carui singura ocupatie este sa loveasca cu sticle de plastic in asfalt si sa vandalizeze? Chiar ma intrebam cand va lua cineva o masura impotriva lor ca prea s-au obraznicit!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ