Ministrul Culturii, Daniel Barbu, despre incidentul de la Club A: A fost o formă de agresiune

| 17 oct, 2013

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care participa în Club A la o dezbatere culturală, a fost huiduit joi seara de mai mulţi tineri care protestau împotriva proiectului Roşia Montană, iar luneta maşinii acestuia a fost spartă cu pietre.

"Eu personal nu am fost agresat, dar maşina a fost vandalizată", a spus ministrul, la un post de televiziune, menţionând că "a fost o formă de agresiune".

El a explicat că a participat la "Cafeneaua critică", animată de mulţi ani de profesorul Ion Bogdan Lefter, iar după 'o discuţie agreabilă de o oră' în local 'au intrat un număr de tineri şi mai puţin tineri, care erau foarte energici şi care au strigat lozinci împotriva sa, au împărţit materiale de propagandă'.

"Profesorul Lefter, absolut impecabil, le-a spus că nu sunt invitaţi, dar pot participa la dezbateri, dar el stabileşte care e tema (...) Ei strigau 'Demisia!', 'Ruşine!' - lozincile standard pe care le auzim de câteva săptămâni în diferite pieţe. După care s-au retras", a relatat Daniel Barbu.

După ieşirea din Club A a ministrului, maşina acestuia a fost încercuită şi lovită cu pietre.

"Când am ieşit din Clubul A şi am încercat să mă urc în maşină au înconjurat maşina şi au început să o lovească. În momentul când au spart luneta am ieşit din maşină şi le-am spus că se poartă ca nişte neofascişti şi că promiseseră că nu sunt violenţi. După care m-am urcat în maşină, domnii de la Poliţie au intervenit ca să-mi facă culoar pentru a putea ieşi de pe stradă şi am ieşit. Cam asta este istoria pe scurt", a spus ministrul.

Barbu a precizat că protestatarii aveau pietre. El a mai spus că nu i-a recunoscut pe cei care participau la agresiune.

"Sincer nu. Cei care erau în jurul maşinii, spre deosebire de cei care au venit în club şi păreau de vârste diferite, arătau foarte tineri, 20 de ani. Erau tineri, cu precădere bărbaţi, foarte nervoşi, foarte vehemenţi în lozincile pe care le strigau şi loveau maşina, ceea ce, mă rog, nu mi s-a părut lucrul cel mai potrivit. A fost o formă de agresiune, de aceea am şi ieşit excedat din maşină şi le-am spus că parcă erau mândri de lipsa lor de violenţă şi, mă rog, n-au avut nimic de spus, au continuat să strige lozincile şi am plecat cu maşina într-o stare destul de tristă", a mai spus Daniel Barbu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ