USL nu dă semne de slăbire, proiectele sale continuă

| 08 aug, 2013

Ambii lideri par a fi de părere că USL este în formula cea mai puternică atunci când se luptă cu “dușmanul comun” simbolizat de președintele Băsescu.

Într-o intervenție televizată recentă, co-președintele USL Crin Antonescu a pus capăt interpretărilor care circulă în spațiul public privind eventuale slăbiri ale relațiilor liderilor și partidelor din interiorul Uniunii Social Liberale.

Subliniind importanța alegerilor locale și parlamentare din 2012, câștigate cu un scor zdrobitor de USL, președintele Senatului a pus accentul pe faptul că România a avut foarte mult de câștigat din votul dat de români în favoarea Uniunii.

România a obținut o stabilitatea politică durabilă, bazată pe o majoritate parlamentară solidă, și un Guvern puternic, cu o vastă susținere, care este capabil să ia decizii majore ce pot genera o îmbunătățire a climatului economic și care poate impune o viziune coerentă privind viitorul țării.

De asemenea, Crin Antonescu și-a reiterat deplina solidaritate cu planurile puse în aplicare prin activitatea premierului Victor Ponta, subliniind că USL merge mai departe cu proiectele sale, atât la nivelul Executivului, cât și la nivelul Parlamentului.

Într-adevăr, în multe cazuri, intoxicările lansate de rivalii politici ai USL sunt responsabile pentru percepția că există conflicte între liderii formațiunii, de aici rezultând și nevoia ca Antonescu și Ponta să repete în mod constant că lucrurile merg bine și nu există tensiuni generale, ci doar unele probleme minore care necesită atenție.

Mediatizarea unor conflicte între lideri locali care aparțin PNL, PSD sau PC este forțată și motivată de dorințele unora ca USL să se dovedească în final un proiect instabil, care, prin destructurarea sa, să lase în urmă destul spațiu pentru ca alte formațiuni politice – precum PDL, PMP sau grupul din jurul lui MRU – să crească în popularitate.

Din păcate, Traian Băsescu și ceilalți oponenți ai USL nu au avut prea multe motive de bucurie. Situațiile tensionate din teritoriu sunt cazuri izolate, care nu reprezintă decât excepții ce confirmă regula – lucrurile se desfășoară normal.

Ponta și Antonescu au realizat că o bună colaborare la nivel central se traduce, în teritoriu, într-un liant care permite găsirea unor soluții pentru orice conflict. De la formarea USL, mesajele transmise au fost în direcția solidarității, a dialogului și a găsirii de soluții care să permită funcționarea amiabilă a formațiunii.

În această cheie trebuie interpretate și precizările pe care Crin Antonescu le-a făcut cu privire la situația prin care trece vicepremierul PSD Liviu Dragnea. Președintele PNL a subliniat că există un lanț de coincidențe care duc cu gândul la un abuz realizat de oamenii lui Traian Băsescu și ai Monicăi Macovei, prin intermediul unor instituții publice, pentru a pune presiune pe liderii politici actuali, cu intenția de a lovi în USL. Astfel, Antonescu a punctat faptul că Liviu Dragnea nu înfruntă singur aceste atacuri și că are parte de întreaga susținere a sa și a Uniunii.

Respectând aceeași linie de mesaje, prim-ministrul Victor Ponta a dat recent asigurări că USL nu se va rupe, cu toate că au existat unele tensiuni în ultima vreme. Se pare că acestea sunt pe cale de a fi depășite prin colaborare și având în vedere în primul rând interesele României, nu cele ale unor lideri locali care încearcă să forțeze obținerea unor avantaje personale, pe termen scurt, fără a fi conștienți că astfel de comportamente, care pun în pericol funcționarea USL, pot atrage repercusiuni dure.

În plus, Victor Ponta a repetat că îl va vota pe Crin Antonescu la alegerile prezidențiale și îi va oferi cu toată convingerea ajutorul pentru a ajunge la Cotroceni. Totodată, premierul a spus că are încredere în Antonescu să fie un președinte arbitru, nu unul jucător așa cum a fost Băsescu în cei nouă ani de mandat.

Potrivit declarațiilor pe care le-au făcut, ambii lideri par a fi de părere că USL este în formula cea mai puternică atunci când se luptă cu “dușmanul comun” simbolizat de președintele Băsescu. Faptul că acesta a început să fie activ și vocal pe scena politică a întărit și mai mult Uniunea, care are din nou motive să-și împărtășească cu susținătorii viziunea pentru un viitor al României fără Traian Băsescu.

În acest context, sunt totuși greu de înțeles motivele pentru care personaje precum Sorin Roșca Stănescu, care este senator PNL, dorește să atace Guvernul USL, în loc să se concentreze pe adevărații rivali politici. O astfel de atitudine demonstrează în definitiv doar o mentalitate conflictuală, asemănătoare cu cea a președintelui Traian Băsescu, care merge până foarte aproape de limitele trădării planului inițial care-l va duce pe Crin Antonescu în funcția de președinte.

Totuși, USL are avantajul diversității și al toleranței față de astfel de personaje, iar nemulțumirile personale ale unora nu se compară cu importanța proiectelor majore, regionalizarea şi modificarea Constituţiei, care sunt necesare atât societăţii româneşti, cât și vieţii politice şi administrative din România.

În această privință totul merge înainte, proiectul de revizuire a Constituției înregistrând progrese importante, alături de pregătirile pentru organizarea regionalizării. La începutul toamnei se va lua o decizie definitivă în USL pe cele două proiecte, a mai spus Crin Antonescu, lăudând efortul pe care Liviu Dragnea l-a făcut în coordonarea temei regionalizării.

Așadar, liderii USL au ales să se concentreze în primul rând pe proiectele și pe îndeplinirea promisiunilor din 2012, precum reducerea TVA la pâine, demonstrând în același timp solidaritate și spirit de echipă. În același timp, acțiunile lui Traian Băsescu nu fac decât să întărească Uniunea Social Liberală prin faptul că se oferă acesteia drept țintă. Totuși, aceasta poate fi și o capcană, o încercare de a genera scandal. Din fericire pentru Guvern, USL a arătat că economia României este o temă mult mai importantă decât jocurile lui Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 aug, 2013
Gigi
Cate ineptii intr-un singur articol....Tu pe ce lume traiesti bai Stefane ?
08 aug, 2013
cantautor
"proiectul de revizuire a Constituției înregistrând progrese importante, alături de pregătirile pentru organizarea regionalizării."
aici m-ai dat gata.....proiectele sunt gata,dar nu sunt cetatenii pregatiti,ce ne facem?
08 aug, 2013
ramona
ramona _popoviciu @yahoo.com
Cetatenii care trebuie sa spuna da la constitutie si referndum tocmai li se arunca un praf in ochi cu marirea pensiei minime si oaresce ajutoare sociale, ceilalti daca nu au ochelari de cal sunt basisti sau simpatizanti de parca noi nu am simti ce avem in buzunare zau asa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ