Varga, AVERTISMENT către PSD: Nu puteţi ignora la nesfârşit necesitatea votului prin corespondenţă

| 03 iun, 16:44

Deputatul PNL Vasile Varga este de părere că introducerea votului prin corespondenţă este "o necesitate care nu poate fi ignorată la nesfârşit de PSD".

 

"Consider că introducerea votului prin corespondenţă este o prioritate, în condiţiile unei prezenţe limitate la urne, la alegerile parlamentare şi prezidenţiale, în cadrul secţiilor de votare din străinătate. Legea privind votul prin corespondenţă este un angajament asumat de liberali şi de preşedintele Iohannis, iar în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni, de la începutul acestui an, s-a luat decizia adoptării legii în această sesiune parlamentară. Numai că asistăm la un adevărat boicot al PSD şi al Guvernul Ponta faţă de legea votului prin corespondenţă, ceea ce s-ar traduce printr-o nouă ignorare a drepturilor şi nevoilor românilor aflaţi în străinătate. Necesitatea votului prin corespondenţă nu poate fi ignorată la nesfârşit de PSD", se arată într-un comunicat remis miercuri de Vasile Varga, transmite Agerpres.

Deputatul PNL a precizat că experienţa de la ultimele alegeri prezidenţiale a evidenţiat "gravele disfuncţionalităţi ale sistemului electoral aplicabil cetăţenilor aflaţi în străinătate".

"Unii români care au încercat să voteze în secţiile organizate în afara graniţelor au fost puşi în situaţii umilitoare, iar imaginea României a fost afectată. Nu este prima dată când susţin că românii nu trebuie să mai fie niciodată în situaţia ruşinoasă de la ultimele alegeri, când statul român a ridicat piedici flagrante pentru cei care au dorit să voteze, prin organizarea unui număr insuficient de secţii de votare în străinătate", a declarat Varga.

Potrivit lui Vasile Varga, legea votului prin corespondenţă vine să elimine tocmai aceste neajunsuri, ar PSD "are şansa ca măcar în ultimul ceas să mai repare ceva din răul produs oamenilor şi imaginii României".

"Mai mult, votul prin corespondenţă este o ocazie importantă ca Parlamentul să-şi recapete credibilitatea şi să pună capăt multiplelor abuzuri în domeniul electoral săvârşite de Victor Ponta. Facilitarea unui drept fundamental nu-şi poate găsi niciun motiv raţional pentru a fi împiedicată. Dreptul la vot nu este o lozincă, aşa cum greşit crede premierul Ponta, iar liberalii fac toate demersurile parlamentare posibile pentru adoptarea cât mai rapidă a proiectului", a completat Varga.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ