Vasile Blaga un lider cu idei puține dar fixe. Azi despre buget

Și-a suflecat toată lumea ce a putut în PDL-ul lui Vasile Blaga, care mânecile, care nădragii, așa cum s-au băgat să critice bugetul pe 2014, cu capul înainte. Piatră pe piatră n-a rămas.

Blaga, ca un om mare ce este, le știe pe toate și nimic din ce a propune Ponta nu e bine. Aici nici nu mai avem de-a face cu o critică, oricât de aspră, din partea opoziţiei. Cu siguranță că PDL, ca formațiune oricât de mică, din opoziție, este justificat să critice, dar... Cum poți să dai cu barda în Guvernul Ponta, să-l ironizezi pentru taxa aia de 7 eurocenți + TVA, care sunt impuși de FMI și nu de ai noștri, când tu nu ai avut bărbăția, onoarea și onestitatea să ieși nici până acum să te dezici public de guvernarea dezastru a tandemului Boc-Băsescu? Cum vine asta, domnule Blaga și ce scuză mai aveți să nu faceți acest gest necesar și așteptat de milioane de cetățeni români, acum când sunteți cât se poate de oficial în scandal de divorț cu stăpânul de odinioară, de la Cotroceni? Are Blaga o cât de vagă idee cam de câte taxe de 7 eurocenți + TVA ar fi nevoie ca să ne întoarcem la gradul de împovărare a populației de care s-a făcut responsabil un guvern pe care vedem că-l girează în continuare chiar și în prezent? Mai mizează oare liderul PDL și pe altceva în afară de memoria scurtă a unora, care probabil că, trăind în prezent, nu mai au un termen de comparație funcțional?

Este justificat, ca lider al unei formațiuni de opoziție, să critice orice inițiativă a Puterii, dar cetățenii acestei țări, oameni obișnuiți, lipsiți de carnete de partid, au de la opoziția de azi minima pretenție să critice constructiv, încercând să îmbunătățească, nu să desființeze și puținul pe care-l mai avem și pe care guvernele PDL nu au fost capabile să ni-l ofere pentru patru ani lungi și grei. Orice român de bună credință poate înțelege perioada grea și efortul prin care Blaga încearcă să salveze din acest naufragiu bărcuța dezmembrată a PDL. Dar, după ce a dormit până acum în cizme și s-a trezit gata ocupat cu conflictul de putere din PDL, măcar să aibă bunul-simț să vină cu critici pe fond și cu soluții constructive, nu să se alăture cuminte adversarului Traian Băsescu, repetând ca o flașnetă obosită găselnițele acestuia. Blaga și PDL (sperăm) că nu au nici moșii de ascuns, nici angoase abisale față de comisiile Parlamentului României. Ce motiv ar avea atunci să se facă de râs, făcând opoziție second-hand, în trena lui Traian Băsescu?

A prezentat oare (și când) glorioasa opoziție reprezentată de Blaga o alternativă viabilă la bugetul prezentat de USL? Ocupat cu perierea ”scamelor și franjurilor” din PDL, abia a reușit să încropească guvernul din umbră, într-un an de zile. Jenant de puțin de la cineva care ar vrea să ia Guvernul Ponta la eurocenți! Până una alta, oamenii lui Victor Ponta reprezintă singura soluție guvernamentală funcțională pe foarte, foarte mulți ani în urmă. Dacă am vrea să ne aducem aminte care a fost înaintea lor ultimul guvern care a mai și făcut ceva pentru țara asta, ne este teamă că vom ajunge pe vremea lui Adrian Năstase și se supără ”valorosul” de la Cotroceni pe noi. Cât despre Traian Băsescu, cred că mulți observatori politici îl mai urmăresc de-a lungul prea lungilor și deselor apariții televizate doar ca să nu piardă scena antologică de la final, când liderului suprem îi tremură spasmodic mâna strânsă la spate în timp ce decorează ultimul apărător al unui imperiu în ruină...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ