Vasile Dîncu, despre legea salarizării unitare: Discuţiile vor fi finalizate în vara anului viitor

| 23 noi, 22:01

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a anunţat, luni seara, că discuţiile privind Legea salarizării unitare vor fi finalizate abia în vara anului viitor.

Vasile Dâncu a precizat că salarizarea unitară va fi implementată odată cu următorul buget. Vicepremirrul a explicat că sunt situaţii în care "un şofer de la un minister are cât un director de la alt minister".

"Pentru salarizarea unitară vom finaliza discuţiile în iunie. (...) Salarizarea unitară va veni de la următorul buget. Nu cred că vom putea să facem acest lucru din acest buget, pentru că în mod normal lucrurile sunt hotărâte și vom începe de la orice hotărâre va fi valabilă de la anul. Dar să sperăm că vom reuși să reechilibrăm ceea ce înseamnă funcția publică și mai ales modul în care este retribuită funcția publică"", a spus Dâncu, într-o emisiune televizată, citat de Agerpres.

Întrebat cum i s-a propus să fie vicepremier, Dâncu a afirmat: "Am vorbit cu dl Cioloş de mai multe ori, am discutat foarte multe despre agricultură. (...) Nu am putut să îl refuz. Nu sunt propunerea PSD. În calculul strategic este posibil să fi contat şi asta".

Citeşte şi:  Vasile Dîncu dă cărţile pe faţă: Nu sunt propunerea PSD în guvernul Cioloş

Premierul Dacian Cioloș a declarat că este nevoie de o lege a salarizării unice și una de funcționare a administrației publice, dar acestea trebuie aprobate de Parlament, arătând că el și miniștrii vor discuta periodic cu partidele și grupurile parlamentare pentru a explica și a construi majorități pentru proiectele dorite.

"Cred că Guvernul are instrumente ca să procedeze la anumite schimbări. N-o să putem să facem singuri, vom avea nevoie și de anumite pachete legislative care vor trebui adoptate în Parlament, dar cred eu că dacă demonstrăm că Guvernul este capabil să miște lucrurile din punct de vedere al eficienței administrației și al depolitizării, dar nu pentru a repolitiza, eu știu, cu alți oameni susținuți de anumite partide. Deci, să facem în așa fel încât la sfârșitul lui 2016 să predăm o administrație care să fie mai eficientă, care să nu fie politizată în sensul de a avea oameni care au singura lor calitate aceea de a fi susținuți de un partid sau altul, indiferent de gradul lor de competență", a spus Cioloș.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/legea-salarizarii-unitare-amanata-vasile-dancu-discutiile-vor-fi-finalizate-in-vara-anului-viitor_258730.html#ixzz3sLXpL2NU

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ