Întâlnire Iohannis - Cioloş la Palatul Cotroceni. Despre ce au discutat

| 23 noi, 17:49

Președintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe premierul Dacian Cioloș. Cei doi au discutat despre criza refugiaţilor, dar şi despre bugetul de stat pe 2016.

UPDATE Preşedintele şi premierul au discutat despre situaţia refugiaţilor, dar şi despre bugetul de stat pe 2016, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis şi Prim-ministrul Guvernului, domnul Dacian Cioloş, au avut luni, 23 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, prima întâlnire de lucru după învestirea noului Cabinet. 

Discuțiile au vizat probleme de actualitate, precum situația refugiaților în contextul ultimelor evenimente din Europa și construcţia bugetului de stat pentru anul 2016.

În contextul în care legea bugetului de stat trebuie înaintată cu celeritate Parlamentului spre dezbatere şi adoptare, cei doi oficiali au fost de acord că actul normativ trebuie să aibă la bază o viziune pe termen lung pentru dezvoltarea României astfel încât, în următoarele luni, să poată fi puse bazele reformelor în domeniile cele mai importante", se arată în comunicatul de la Cotroceni.

 

Pe masa președintelui se află la promulgare legea prin care salariile bugetarilor se majorează cu 10%. Klaus Iohannis a anunţat că, înainte de promulgare, va avea discuţii cu noul guvern.

"Acest lucru (promulgarea legii - n.r.) pot să vi-l spun după ce primesc legea, primesc analiza noului ministru al Finanțelor și am o discuție cu noul prim-ministru", a spus Iohannis, într-un interviu acordat TVR 1.

Citeşte şi: Cioloș: Am făcut un calendar etapizat pe buget cu obiectivul de a-l finaliza și adopta până în jurul de 10 decembrie


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ