Veste bună! CE suplimentează cu 260 de milioane de euro fondurile alocate pentru construcţia de autostrăzi

| 20 noi, 2014

Comisia Europeană a decis miercuri să suplimenteze fondurile alocate României pentru construcţia de autostrăzi cu peste 260 de milioane de euro din Fondul de coeziune, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

CE a hotărât să acopere costurile de construcţie a două tronsoane de autostradă din România, finanţate iniţial de statul român prin împrumuturi bancare. Prin decizia semnată de comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, 262 milioane de euro au fost alocaţi din Fondul de coeziune pentru aceste proiecte. Această decizie ridică nivelul contribuţiei Comisiei Europene la construirea acestor autostrăzi la 439 milioane de euro.

Din această sumă, 287 milioane de euro sunt destinaţi autostrăzii Arad-Timişoara şi 151,5 milioane de euro sunt pentru varianta de ocolire a municipiului Constanţa la nivel de autostradă.

Autostrada Arad - Timişoara şi varianta de ocolire a municipiului Constanţa la nivel de autostradă au fost date în folosinţă în 2011, respectiv 2012. Ele au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, cu granturi de la Comisia Europeană şi cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi, respectiv, de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

"Infrastructura rutieră este unul dintre principalele instrumente prin care putem reduce diferenţele de dezvoltare dintre regiunile Uniunii Europene, iar România va avea întotdeauna în mine un partener pentru realizarea marilor proiecte de infrastructură', a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Fondul de coeziune al Uniunii Europene este destinat statelor membre al căror venit naţional brut pe cap de locuitor este mai mic decât 90% din media Uniunii. Acest fond vizează reducerea disparităţilor economice şi sociale şi promovarea dezvoltării durabile. Printre priorităţile Fondului de coeziune se află şi dezvoltarea reţelei transeuropene de transport.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ