Rezultatele economice, domeniul unde se va vedea succesul lui Victor Ponta

| 18 noi, 2014

Este necesar să punem totul pe curat și să dăm la o parte tot ce a fost doar venin de campanie și să vedem de ce a fost enumerată România, împreună cu Polonia și Ungaria printre economiile emergente ale Europei. Să înțelegem și motivele pentru care prestigioase agenții de presă dar și mediul economic și financiar internațional recomandau continuitate în efortul dovedit condus de guvernul Ponta.

Ieșită din aria comentariilor și speculațiilor de factură electorală, activitatea guvernului se cere privită dintr-o perspectivă lucidă și lipsită de patima partizanatului politic. Cu anunțarea rezultatelor oficiale, poate se revine și la argumentația cumpătată, a cifrelor și estimărilor oficiale, care contrazic flagrant toate lozincile de campanie ce ilustrau o Românie aflată în pragul colapsului economic și financiar.

Pentru că și dacă am fi Toma Necredinciosul, negând relevanța datelor furnizate de Institutul Național de Statistică – o acuză extrem de gravă- ce ne facem cu semnalele pozitive promite de România de la instituțiile economice și financiare internaționale? Cum putem continua fractura logică, acum și fără miză electorală, prin care unii au ajuns să se contrazică cu FMI sau Comisia Europeană, care a comunicat pentru România o creştere de 1% în trimestrul 3 din 2014 faţă de trimestrul precedent şi de 1,6% în trimestrul 4 din 2014.

Citește și: Victor Ponta, mesaj PROFUND IMPRESIONANT la o zi după alegeri

Este necesar să punem totul pe curat și să dăm la o parte tot ce a fost doar venin de campanie și să vedem de ce a fost enumerată România, împreună cu Polonia și Ungaria printre economiile emergente ale Europei. Să înțelegem și motivele pentru care prestigioase agenții de presă dar și mediul economic și financiar internațional recomandau continuitate în efortul dovedit de condus de guvernul Victor Ponta. Dacă vom ignora sau întoarce pe dos cifrele și toate aceste semnale importante, riscăm să aruncăm și copilul cu apa, aviz ”orgolioșilor” din guvernele dezastru conduse de Boc, care nu se jenează nici după doi ani de rectificări să pretindă că actuala creștere economică li se datorează.

Citește și: Vom reuși să lăsăm ultimii 10 ani în urmă?


Victor Ponta nu doar l-a felicitat pentru victorie pe contracandidatul său, ci și-a exprimat și disponibilitatea unei colaborări fără resentimente, în beneficiul economiei naționale și a tuturor românilor, indiferent de opțiunile politice exprimate.

”România a dovedit încă o dată că este o democrație consolidată... Îmi exprim și eu și liderii coaliției dorința de dialog cu președintele Iohannis și să încercăm să facem bine împreună țării. România are nevoie mai mult decât oricând de stabilitate și predictibilitate. România a votat în 2012 pentru un guvern care a încercat până acum să-și facă datoria față de români. Sunt decis să-mi fac datoria de prim-ministru și să ducem până în 2016 programul pentru care ne-ați ales... ACL, care este acum reprezentanta opoziției, încă nu are o echipă guvernamentală și un program care să ne asigure dezvoltare și stabilitate. Am intenția să continui actul de guvernare alături de coaliția majoritară – PSD, UNPR, PC și PLR – și să adoptăm cât mai repede bugetul. S-a terminat campania electorală și nu schimbăm nici cota unică, nici taxele, așteptăm ca toată lumea să stea liniștită.Avem un buget de pregătit care să asigure creștere economică și măsurile sociale”, a declarat în acest sens primul-ministru Victor Ponta.

Citește și: Coabitarea – singura soluție de normalizare a societății

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 noi, 2014
cantautor
hai baieti la treaba..
timpul ticaie:
1.legea amnistiei picata
2.legea votarii in diaspora modificata
3.ridicarea imunitatii
4.legea bugetului(bugetul il aveti deja pregatit,nu-i asa?parca ziceati ca-l face viitorul PM?
succes.....
PS:si sa ii dati unchiuletului CFR marfa,pe gratis...
stii tu,Gruia Stoica
18 noi, 2014
cristian socot-analist economic
Premierul Victor Ponta a afirmat în dese rânduri că nu va prezenta un proiect de buget pe 2015 deoarece aceasta va fi sarcina noului premier şi că nu ar fi „corect“ ca el să îi facă un buget în cazul că el va ajunge preşedintele României. Ei bine, acum că alegerile prezidenţiale au fost câştigate de către Klaus Iohannis, „noul“ premier este tot vechiul premier, care trebuie să prezinte bugetul pe anul viitor, unde trebuie să detalieze exact sursele de finanţare pentru reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, pentru majorarea pensiilor, dar şi pentru o serie de alte măsuri luate sau promise de Guvern cu puţin înainte de alegeri. Toate acestea, la pachet cu reducerea deficitului bugetar de la 2,2% din Produsul Intern Brut (PIB) până la 1,4%, cu scăderea taxei pe stâlp de la 1,5% din valoarea activelor la 1% sau cu elaborarea modului de calcul al accizelor, după ce cursul leu-euro de la 1 octombrie a fost mai mic decât cel de anul trecut. Comisia Europeană estimează că Guvernul trebuie să găsească suplimentar o sumă de 10 miliarde de lei, altfel, deficitul ar urca la 2,8% din PIB şi ar fi nevoie de reduceri de cheltuieli sau creşteri de taxe, în vreme ce Ionuţ Dumitru – preşedintele Consiliului Fiscal – estimează că necesarul se ridică mai degrabă spre 17 miliarde de lei. De altfel, Klaus Iohannis a cerut chiar ieri premierului Victor Ponta să depună în Parlament legea bugetului.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ