Iurie Leancă îl încurajează pe Victor Ponta: Viaţa merge înainte

| 17 noi, 2014

Premierul de la Chişinău, Iurie Leancă, i-a transmis felicitări şi i-a urat succes lui Klaus Iohannis în urma alegerii sale în funcţia de preşedinte al României şi, în acelaşi timp, a ţinut să-i mulţumească lui Victor Ponta, pe care l-a susţinut în alegerile prezidenţiale, pentru ceea ce a făcut pentru Republica Moldova.

''I-am transmis felicitări (preşedintelui ales al României). I-am dorit succes. Am felicitat şi cetăţenii români pentru că au participat atât de activ în alegeri, demonstrând o atitudine civică exemplară. Am menţionat că avem o agendă plină. Am reuşit până acum să lansăm mai multe proiecte comune care trebuie finalizate, astfel încât, atât el, cât şi următoarea guvernare care va veni la Chişinău, să le poată duce la bun sfârşit: atât proiectele ce ţin de interconexiunea energetică, cât şi cele ce ţin de construcţia de poduri peste Prut, de proiecte educaţionale, investiţii în economie'', a afirmat Iurie Leancă într-un interviu pentru Ziarul de Gardă.

În acelaşi interviu, Iurie Leancă a ţinut să-i mulţumească omologului său român Victor Ponta pentru tot ceea ce a făcut pentru Republica Moldova, încercând să-l şi încurajeze după pierderea suferită în scrutinul de duminică. ''I-am zis că viaţa merge mai departe, deşi alegerile sunt importante. E un băiat tânăr'', a declarat Leancă.

Legat de faptul că a susţinut un candidat diferit de cel pe care l-a sprijinit formaţiunea pe care o reprezintă (Partidul Liberal Democrat), premierul Iurie Leancă a argumentat că în această privinţă a ţinut cont de interesele Republicii Moldova.

''Atunci când eşti prim-ministru şi nu eşti şi preşedinte de partid, apar situaţii în care nu ai neapărat un punct de vedere comun. Eu, bineînţeles, sunt membru responsabil al partidului, dar, ca prim-ministru, am avut obiectivul să mă axez şi pe interesele naţionale ale Republicii Moldova. Iar acest interes, pe care l-aş defini şi ca pragmatism, nu doar prin prisma relaţiilor de prietenie, m-a făcut să nu pot să ignor atitudinea deosebită a lui Victor Ponta'', a declarat Iurie Leancă în acelaşi interviu pentru Ziarul de Gardă de la Chişinău.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut în Republica Moldova 78,59% din voturile exprimate, în timp ce Victor Ponta a fost creditat cu 21,41% din sufragii, precizează Unimedia.

FABULOS! CTP: Ştiţi de fapt cine l-a făcut pe Iohannis preşedinte?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ