Iohannis - ce are de demonstrat

| 17 noi, 2014

După o campanie electorală neobișnuită, alegătorii nu au putut afla prea multe despre candidatul ACL, care a preferat să evite unele dezbateri electorale cu premierul Victor Ponta și să se prezinte doar în fața activului de partid al PDL și PNL. Totuşi, românii l-au votat pe Klaus Iohannis într-o proporție de peste 54% pentru a-i urma lui Traian Băsescu pe scaunul de la Cotroceni.

În ciuda rezultatului bun pe care Klaus Iohannis l-a obținut în cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, alegătorilor nu li s-a prezentat suficient viziunea proaspătului câștigător al competiției electorale asupra celei mai înalte funcții din stat. În cadrul campaniei electorale și înainte de debutul cursei pentru Cotroceni, edilul Sibiului a părut stângaci în a se pronunţa asupra diferitelor teme ce privesc funcția prezidențială. În ciuda prezentării unui program politic, Klaus Iohannis nu a reușit încă să le spună românilor care este viziunea sa cu privire la comportamentul prezidențial pe care îl va avea începând cu 22 decembrie.

Înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, în cadrul unui miting electoral organizat la Cluj-Napoca, actualul președinte al PNL a dat impresia unui viitor șef de stat care dorește să îi divizeze pe români. La finalul mitingului, Klaus Iohannis s-a adresat participanților: „Acum, că suntem între noi, ardelenii, vreți să câștige Ponta?". Declarația nepotrivită a liberalului arata existența unui complex de superioritate față de românii de la est și sud de Carpați. Cultivarea superiorității la apartenența unei regiuni și adoptarea unui comportament prezidențial care să stimuleze acest sentiment va fi dăunător României în următorii cinci ani.

Pe de altă parte, în timpul campaniei electorale, Klaus Iohannis le-a vorbit alegătorilor și a repetat obsesiv teza existenței mai multor Românii, și anume „România noastră și România lor”. Acest discurs le-a amintit românilor de Traian Băsescu și de încercările sale de divizare a societății românești. Discursul axat pe existența mai multor Românii vine după zece ani de mandat prezidențial exercitat de Traian Băsescu în care românii au fost învrăjbiți pentru ca actualul lider de la Cotroceni să-și vadă planurile îndeplinite. După ce ani în șir Traian Băsescu a forțat limitele Legii Fundamentale și a divizat societatea încurajând formarea unei serii întregi de clivaje, este nevoie ca noul președinte să pună capăt acestui comportament și să fie un șef al statului care să aibă un comportament constituțional și să îi unească pe români.

Cele peste 5,2 milioane de români care l-au votat pe Victor Ponta președintele lor au nevoie ca viitorul șef de stat să le reprezinte și interesele lor și să le respecte voința prin a coabita cu actualul premier pentru interesul național. Faptul că liderul ACL a fost votat de peste 6 milioane de alegători aflați și în afara arcului carpatic, de către locuitorii orașelor și comunelor sau de către oamenii din diferite straturi sociale și orientări profesionale sau doctrinare, trebuie să îl determine pe acesta să fie un președinte al tuturor românilor. Este nevoie ca noul șef al statului să pună capăt dezbinării promovate de Traian Băsescu și să construiască alături de actuala majoritate parlamentară un proiect trainic pentru România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 noi, 2014
Dan Slugarescu
acum cateva zile:
De ce va pierde Iohannis turul II cu brio?
Stefan Ionescu
azi:
Iohannis - ce are de demonstrat
Stefan Ionescu
maine:
sunt un dobitoc
Stefan Ionescu
18 noi, 2014
cantautor
ce va demonstra Iohannis vom vedea
reciteste arhiva de slugoi a ta,vezi ce-ai avut de demonstrat si ce ai realizat..
n-ai convins pe nimeni ,ba mai mult i-ai scandalizat si pe altii
rezultatul 54_46
sa fii sanatos si sa scrii in continuare la fel
18 noi, 2014
Liviu
Platforma politica a lui Iohannis
Se pare ca Ponta a inteles mai repede decat voi ca trebuie sa treaca in dimensiunea 2.0 ca sa se conecteze la realitatea romanilor. Cititi platforma politica a lui Iohannis si veti vedea. Cand va avea adevaratele cifre pentru PIB, crestere sau descrestere economica va veni cu detaliile. Mai intai trebuie eliminata minciuna din rapoartele guvernului. Odata cu eliminarea guvernului.
P.S. Am ajuns din intamplare aici, prea proasta publicatia ca sa ma mai ratacesc inca odata.
17 noi, 2014
marian
Locuri de munca de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi. Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:

[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ