Veşti proaste pentru cei care au prejudiciat statul. Ministrul Finanţelor a anunţat infiinţarea unei noi instituţii

| 03 mar, 22:34

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a declarat marţi seara la RomâniaTv că se va înfiinţa o agenţie în cadrul ANAF care se va ocupa exclusiv cu recuperarea prejudicilor, în urma deciziilor definitive ale instanţelor.

Invitat marţi seara la RomâniaTV alături de ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, Ponta a anunţat că acesta va prezenta în Guvern o situaţie detaliată a recuperării prejudiciilor şi că intenţionează să înfiinţeze o nouă instituţie care să se ocupe doar de recuperarea acestor prejudicii. „Vom dezvolta o Agenţie, după modelul francez. Va fi Agenţie de recuperare a acestor prejudicii care va funcţiona în subordinea Ministerului Justiţuiei”, a spus Vâlcov.

Ministerul pe care îl conduce a fost criticat public de Iohannis la aceeaşi şedinţă de bilanţ pentru inefcienţă. "Recuperarea prejudiciilor este obligatorie, nu opţională pentru autorităţile statului. Reflectă eficienţa luptei anticorupţiei şi descurajează femomentul. Situaţia în prezent - 10% prejudicii recuperate de Ministeriul Finanţelor - este pur şi simplu inacceptabilă. Trag un semnal de alarmă şi solicit factorilor de decizie să ia în serios această problemă", spunea, pe 24 februarie, preşedintele.

Citeşte şi: Victor Ponta îl laudă pe Klaus Iohannis. Mesajul premierului de pe Twitter după şedinţa CSAT

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ