Victor Ponta: BNR confirmă că puterea de cumpărare a crescut cu 10% faţă de anul trecut

| 07 oct, 14:28

Raportul BNR confirmă că puterea de cumpărare a crescut cu 10% față de anul trecut, a declarat premierul Victor Ponta, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

"Raportul Băncii Naționale a României a confirmat stabilitatea și creșterea economică și faptul cel mai important, cred, pentru un Guvern, că, practic, cu 10% a crescut puterea de cumpărare față de anul trecut. Că, altfel, degeaba avem cifre cu creștere economică, dacă nu se simte în buzunarele oamenilor, degeaba. Or, lucrul acesta s-a simțit", a afirmat prim-ministrul, citat de Agerpres.

Potrivit lui Ponta, "și FMI a confirmat că, față de proiecția pe care a fost construit bugetul, 2,5% creștere economică, vom fi cu peste un procent din PIB în plus".

Citeşte şi:  Mugur Isărescu trage un semnal de alarmă! România nu trebuie să ajungă ca Grecia. "S-au culcat bogați și s-au trezit săraci"

"Asta înseamnă un miliard și jumătate de euro, aproximativ. Ceea ce, nu e de ici de colo — un miliard și jumătate de euro în plus față de ceea ce stabilisem", a declarat premierul.

Ponta a subliniat că, pe baza acestor date, "veștile bune pe care doamna ministru Plumb le dă cu regularitate și cu optimism" au șanse să fie puse în practică. "Adică, în primul rând, să ne ținem de cuvânt, apropo de creșterea pensiilor și în 2016, la fel ca în 2013, 2014 și 2015. Și, imediat ce terminați, discutăm în coaliția de guvernare, în Guvern, după aceea în Parlament, legea privind salarizarea în domeniul bugetar. Să putem să confirmăm dorințele bune", a adăugat prim-ministrul.

Tag-uri: BNR, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ